Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is hoop dat er voor de wedergeboorte van Kerstmis een nieuwe regering in Nederland wordt gevormd

Geplaatst op 19 november 2021, om 10:09 uur

Voor het eerst sinds 15 maart Montagedatum: ,,De Nederlanders konden eindelijk een idee krijgen van de richting van de onderhandelingen voor een nieuwe regering. De Volkskrant publiceerde woensdag een document van 8 pagina’s met voorstellen van twee van de vier partijen: de VVD in de huidige coalitie en het CDA.

Bij het verschijnen van de primeur houdt Gert-John Shakers, de leider van de Christen-Unie (Christen-Conservatieve) partij, toezicht op een trein en krijgt een document ter informatie toegestuurd. Een paar uur nadat het dagelijkse artikel was gepubliceerd, schreef hij op Twitter: “Dit is het domste dat je kan overkomen.” ‘Ik ben een man, ik heb iets heel stoms gedaan. Sorry,’ zei hij, in een poging zijn mislukking uit te leggen.

Progressieve maatregelen

Of het nu dwaasheid is of niet, deze onoplettendheid heeft brede definities van een toekomstig regeerakkoord aan het licht gebracht. De progressieve maatregelen die worden voorgesteld om de D66 (sociaal-liberale) partij te stabiliseren vallen het meest op in de noten. Onder meer het CDA (broederpartij LRE in het Europees Parlement) en de VVD (broederpartij LREM) stellen een ambitieuzer klimaatbeleid voor dan met name de EU. Vermindering van de CO2-uitstoot tegen 2030.

Ook de bouw van nieuwe kerncentrales behoort tot de ambities. Er komt 14 tot 19 miljard euro aan financiering voor gratis dagopvang voor iedereen en de aankoop en sluiting van boerderijen. Stikstofvervuiling Het land heeft er last van.

Een verhoging van het minimumloon, de extra bescherming van open arbeidscontracten – vaak gevaarlijk – ligt op tafel. en vul Een enorm arbeidstekort , roept de vraag op om meer immigranten aan te trekken en tegelijkertijd meer kwetsbare vluchtelingen op te vangen dan nu het geval is. Dit zijn concrete plannen die soms rechtstreeks voortkomen uit het progressieve verkiezingsprogramma van D66.

READ  Air France-KLM: Nederland stimuleert herkapitalisatie

Een miljoen woningen in tien jaar

Of al deze plannen zullen worden gerealiseerd, valt nog te bezien. Voorlopig zijn de partijen het niet eens geworden over een dossier, zelfs degenen die vorige week op de hoogte waren, waren het eens, hoewel sommige motieven, zoals het verhogen van het defensiebudget en het bouwen van 1 miljoen huizen in tien jaar, nu door iedereen lijken te worden gedeeld. Hackbronnen zeggen dat het VVD- en CDA-document geen doorslaggevende rol speelde in de training, maar een idee gaf van wat er achter gesloten deuren gebeurde.

Dus zal de regering op 5 december in Sint-Niklaas zijn? Of is het misschien kerst? Niets is zeker. De vierpartijenonderhandelaars praten tot en met vrijdagavond in het luxueuze Paleis De Sluvenberg ten oosten van Amsterdam. Rob Jetton, een van de D66-onderhandelaars, sloot die mogelijkheid niet uit. “We hopen er voor de kerst te zijn.”

Afgeleid treinreiziger Gert-John Shakers zei: “We zijn in een positie om een ​​beslissing te nemen. Alle onderwerpen komen terug op tafel.”