Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: explosie nabij screeningcentrum Govit-19 in het noorden van het land

De uitbarsting vond plaats op woensdag in de buurt van het screeningcentrum voor Govit-19 Omdat in Nederland geen slachtoffers vielen, werd eind januari de avondklok ingevoerd, wat leidde tot de meest gewelddadige rellen in decennia. Volgens de politie is in het Noord-Hollandse dorp Bowenkorfshel een zelfgemaakt apparaat ontploft en verbrijzeld, met materiële schade tot gevolg.

De bommenwerper sloeg kort na 6.55 uur in de buurt van het screeningcentrum van de lokale volksgezondheidsdienst in Bowenkarspell. De ruiten waren beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De politie doet onderzoek. De perimetermuur is gebogen’, aldus de politie in een verklaring. Volgens de staatstelevisie NOS zijn mijnopruimingsdiensten ter plaatse gestuurd om te bepalen of de explosieven er nog zijn.

“Momenteel sluiten we geen enkele manier uit en kunnen niets zeggen over de motieven. Het onderzoek loopt nog”, zegt Menno Hortenberg, woordvoerder van de politie Noord-Holland. Het apparaat, “een metalen voorwerp dat zich tussen een buis en een blikje bevindt”, werd “daar geplaatst en explodeerde in de buurt van de gevel van het screeningcentrum”, voegde hij eraan toe.

In januari was al een vaccinatiecentrum afgebrand

Het incident vond afgelopen januari plaats in het dorp Urg in de provincie Flavland, in de buurt van de plaats van de verbranding van het testcentrum, toen een avondklok van kracht werd om de Govt-19-epidemie te bestrijden. Er is een lange traditie van vaccinatie tegen conservatieve protestanten in wat bekend staat als de “Bible Belt” in Midden-Nederland – inclusief het vissersdorp Urg, waar eind januari de eerste rellen uitbraken.

READ  Experimentele behandeling, historisch uitgaansverbod in Nederland ... Update over epidemiologie

Video. Nederland : Conflicten tijdens rally’s tegen de avondklok

De rellen die het land dagenlang op zijn kop hebben gezet, zijn decennialang zeer hevig geweest. Vervolgens braken er botsingen uit tussen de ME en de ME in verschillende steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam, de plaats van de plunderingen. Tientallen mensen werden gearresteerd.

De avondklok is van kracht van 21:00 uur tot 16:30 uur tot in ieder geval 15 maart, de eerste keer in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog. De meest controversiële zet werd vorige week ontdektIn het middelpunt van een juridische strijd gelanceerd door een groep tegen gezondheidsbeperkingen udringt er bij de regering op aan nieuwe wetgeving vast te stellen om ervoor te zorgen dat de niveaus worden gehandhaafd. Het gerechtshof in Den Haag vernietigde op 26 februari de avondklok en vernietigde een eerdere uitspraak.

“De waarheid over virussen”

Twee weken geleden bracht een lagere rechtbank het land in verwarring door de regering te bevelen de avondklok onmiddellijk op te heffen. De regering heeft een nieuwe wet aangenomen door het parlement, onder voorbehoud van spoedige goedkeuring, om ervoor te zorgen dat de avondklok gehandhaafd blijft, zelfs als de zaak in hoger beroep faalt. Ondanks het bevel om de avondklok op 16 februari te beëindigen, is deze altijd gehandhaafd, waarbij de regering onmiddellijk in beroep ging en het hof van beroep de eerste uitspraak opschortte in afwachting van zijn uitspraak.

Viruswaarheid (“Truth About Virus”), een groep die sinds het begin van de gezondheidscrisis in Nederland veel strijd heeft geleverd, bracht de zaak voor de rechter en promootte samenzweringstheorieën over de epidemie. Opgericht door dansleraar Willem Engel, die een van de meest invloedrijke demonstranten in de anti-Govt.19-beweging is geworden, voert de groep een strijd tegen de Govt.

READ  Nederland verlengt gezondheidsbeperkingen tot 20 april

In Nederland, een land met ruim 17 miljoen inwoners, heeft de epidemie 15.649 mensen het leven gekost. Sinds de vaccinatiecampagne op 6 januari begon, zijn er volgens de regering meer dan 1,3 miljoen doses toegediend.