Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Zirkzee riep versterkingen in

Nederland: Zirkzee riep versterkingen in

Axel Allam, Media365 Geplaatst op woensdag 12 juni 2024 om 23:01

Na het samenstellen van de pakketten heeft Ronald Koeman besloten Joshua Zirkzee, de aanvaller van Bologna, op te roepen als versterking voor het EK 2024. Terwijl Brian Probbe zijn hamstring heeft geblesseerd, zal de nieuwe aanwinst de Oranje-selectie dus compleet maken.

Er was Frenkie de Jong (enkel), daarna Teon Koopmeineers (liesblessure), en nu is er Brian Proby (hamstring). Als op het komende EK de eerste twee verloren gaan, is de aanvaller van Ajax Amsterdam officieel nog niet uit de running voor het toernooi dat van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland wordt gehouden, maar hij wordt geconfronteerd met een complexe totaalsituatie, die Ronald Koeman heeft besloten te kiezen. De Nederlandse coach Joshua Zirkzee (Bologna) riep woensdagavond inderdaad op tot versterking. Hij scoorde 11 doelpunten in 34 wedstrijden in de Italiaanse competitie onder leiding van Thiago Motta, en de aanvaller heeft een grote bijdrage geleverd aan het historische seizoen van de Italiaanse club, waarbij hij zich voor de eerste keer in zijn geschiedenis kwalificeerde voor de Champions League.

Op 23-jarige leeftijd is de man die naar verluidt dichtbij Milaan zou zijn, op vakantie in de buurt van Miami en zal zich daarom moeten haasten om zich aan te sluiten bij het trainingskamp van zijn teamgenoten in Wolfsburg. Dinsdag belde Koeman met Ian Maatsen – Borussia Dortmund – nadat Frenkie de Jong en Teun Koopmeineers zich terugtrokken uit de competitie die zondag van start gaat in het voordeel van Nederland (15.00 uur tegen Polen).. Daarom zal Nederland met een groep van 26 spelers meedoen aan het EK 2024. Na deelname aan de competitie tegen een Polen zonder Arkadiusz Milik (gedurende het toernooi) en Robert Lewandowski (tenminste tijdens de eerste wedstrijd), zullen Virgil Van en zijn teamgenoten het op vrijdag 21 juni in Leipzig opnemen tegen de Blues-ploeg van Didier Deschamps. De groepsfase wordt afgesloten met de wedstrijd tegen Oostenrijk op dinsdag 25 juni in het Olympisch Stadion in Berlijn. Oranje werd voor het laatst gekroond tijdens het EK van 1988 en zou in Duitsland niet ten gunste van de verwachtingen vertrekken.

READ  De Lewandowski-clan bereidt zich voor op zijn aankomst in Parijs!