Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland wil visumregels voor slachtoffers aardbeving versoepelen – EURACTIV.com

Nederland wil visumregels voor slachtoffers aardbeving versoepelen – EURACTIV.com

De eis van de PvdA (Bardij van de Arbeid(PvdA) Het versoepelen van het visumbeleid voor Turkse en Syrische slachtoffers van de aardbeving kan het kabinet steunen, zei minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra zondag (12 februari) in een uitzending. WNL Op Zondag.

Labour wil dat de regering de visumregels versoepelt, zodat slachtoffers van de Turkse en Syrische aardbevingen tijdelijk kunnen reizen om bij familieleden in Nederland te verblijven.

In de nacht van 6 februari trof een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter Turkije en Syrië, waarbij hele appartementsgebouwen instortten, ziekenhuizen werden verwoest en duizenden mensen gewond raakten of dakloos werden. Meer dan 34.000 mensen zijn omgekomen en het aantal zal naar verwachting stijgen naarmate zoek- en reddingsteams hun werk voortzetten.

“Veel Nederlanders hebben familieleden in Turkije en Syrië die zwaar zijn getroffen door de aardbeving. De PvdA vraagt ​​het kabinet om het visumbeleid te versoepelen, zodat deze mensen tijdelijk bij hun familie in Nederland kunnen verblijven. PvdA-Kamerlid Kati Piri twitterde afgelopen zaterdag (11 februari).

In antwoord op het verzoek van de PvdA zei de Nederlandse regering, alvorens een besluit te nemen, te willen weten welke maatregelen Duitsland en België hebben genomen – twee landen die onlangs hun visa hebben versoepeld om slachtoffers van aardbevingen te helpen.

Hoe het ook is “waanidee” Omdat een visum slechts drie maanden geldig is, is het moeilijk voor te stellen dat de problemen veroorzaakt door de aardbeving binnen enkele weken of maanden kunnen worden opgelost, zei Hoekstra.

‘Het zal jaren duren om het land weer op te bouwen’ hij voegde toe.

READ  De inflatie kwam voor het eerst sinds 1975 boven de 10% uit

Zaterdag maakte een C-130 Hercules-transportvliegtuig van het Ministerie van Defensie zijn eerste twee medische evacuatievluchten in Turkije.

“De C-130 Hercules is nu volledig operationeel in Turkije. Gisteren zijn de eerste gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Het vrachtruim van het vrachtvliegtuig is omgebouwd tot ziekenhuis, waardoor medische hulp zich door de lucht kan verspreiden. Dat twitterde minister van Defensie Gajsa Ollongren.

De Europese Commissie en het Zweedse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseren in maart een donorconferentie voor de bevolking van Turkije en Syrië. Een soortgelijke conferentie werd georganiseerd in 2020 nadat in november 2019 een aardbeving het centrum van Albanië trof, waarbij 51 mensen om het leven kwamen en duizenden dakloos werden.

[Édité par Anne-Sophie Gayet]