Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland wil 96 Patriot MIM-104E GMT-raketten bestellen bij de VS.

Defensie werd uitgevoerd door de 802 Patriot-Force van het Ground-Based Air Defense Command [ou, en néerlandais, Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando – DGLC]Vier door Nederland in 1987 verworven Patriot-luchtverdedigingsbatterijen, die onder de Koninklijke Landmacht vallen, zijn onlangs opgewaardeerd door Legerdepot Letterkenny. [LEAD]Gelegen in Chambersburg [États-Unis]Vergroot hun operationele capaciteiten en verleng hun levensduur tot 2040.

Tot nu toe werden deze vier Nederlandse Patriot-batterijen bedreven met PAC-2 en PAC-3 interceptorraketten. Ze zouden binnenkort een nieuwe snaar aan hun boog kunnen toevoegen.

In feite, op 21 juli, in een verklaring van het Defense Security Cooperation Agency [DSCA]Agentschap dat verantwoordelijk is voor de export van Amerikaans militair materieel in het kader van “Foreign Military Sales”. [FMS]96 De MIM-104E guidance heeft een gunstig advies uitgebracht over de verkoop van verbeterde rakettactische raketten aan Nederland. [GEM-T]samen met hun apparatuur voor een geschatte som van $ 1,19 miljard.

Volgens de fabrikant, Raytheon, is de GEM-T-raket een evolutie van de PAC-2, die aan de PAC-3 een verbeterd vermogen toevoegt om tactische ballistische raketten, kruisraketten of vijandelijke vliegtuigen te vernietigen.

“De voorgestelde verkoop zal de defensiecapaciteiten van het Nederlandse leger vergroten” en de doelstelling ondersteunen van “het verbeteren van de nationale en regionale veiligheid en interoperabiliteit met Amerikaanse troepen”, betoogde de DSCA tegen het Congres.

Deze mogelijke deal is echter nog onbekend. In feite vraagt ​​Nederland meestal een vergoeding voor de aanschaf van militair materieel. De DSCA merkt echter op: “Momenteel worden compensatieovereenkomsten niet bepaald en worden deze vastgesteld tijdens onderhandelingen tussen de koper en de ondernemer. [Raytheon] “.

Ter herinnering: Nederland gebruikte zijn Patriot-batterijen bij verschillende gelegenheden in externe theaters, met name tijdens de Golfoorlog om de luchtverdediging van Israël en Turkije te verzekeren. [en 1991] en de Amerikaanse operatie Iraqi Freedom uit 2003. Dan, in het kader van de NAVO [opération Active Fence]802 Patriot-Force werd gevraagd om de verdediging van Turks grondgebied te verzekeren tegen een mogelijke raketaanval vanuit Syrië.

READ  Nederland stelt vanaf 15 mei isolatie verplicht voor reizigers

Eindelijk, sinds april 2022, na de Russische invasie van Oekraïne, is de NAVO samen met de Duitse eenheid in Slowakije betrokken om de verdediging van de oostelijke flank te versterken.