Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: een van de meest genereuze pensioenstelsels in Europa

Nederland: een van de meest genereuze pensioenstelsels in Europa

Geplaatst

Update

Frankrijk 3
Geschreven artikel

C.de la Guérivière, V.Travert, A.Sayada, B.de Saint Jore – Frankrijk 3

Frankrijk Televisies

De pensioenhervorming kan niet langer wachten, benadrukt Emmanuel Macron. In Nederland wordt het pensioenstelsel beschouwd als een van de meest royale in Europa, maar in dit land met meer dan 17 miljoen mensen is de wettelijke pensioenleeftijd gestegen naar 67 jaar.

Zelfs in de regen van Nederland, Marie-Christine Cokes Hou opDe 75-jarige Franse historicus blijft lachen. voor het bekleden van wetenschappelijke functies in Utrecht (Nederland) 35 jaar lang krijgt hij 4.000 euro bron een maand voor tien jaar. Een Nederlands pensioen is haar genereus. “Het pensioenstelsel is erg gemodelleerd. Je hebt flexibiliteit nodig, en flexibiliteit is er.”Ze legt uit.

In Nederland is het pensioenstelsel gebaseerd op twee pijlers. Vanaf 67 jaar wordt een basisinkomen van € 1.244 netto per maand betaald.Geef voor een persoon aan of hij al dan niet in loondienst is. Te doen dat SVoegt extra inkomen toe dat kan oplopen tot 80% Gemiddeld salaris. Om hiervan te profiteren, moet u een deel van uw salaris afdragen aan het pensioenfonds. Volgens de National Retirement Association beheerst een hybride systeem de risico’s. Terwijl dit systeem werkt voor werknemers, is de realiteit heel anders voor zelfstandigen die niet kunnen bijdragen aan het pensioenfonds.