Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Privéjets uit Nederland hebben hun niveau van vóór de Covid-19-pandemie overtroffen

In de eerste negen maanden van 2022 werden 16.147 privévluchten uitgevoerd vanaf de luchthavens Schiphol en Rotterdam in Nederland, vóór de Covid-19-pandemie, aldus een onderzoek op donderdag 20 oktober, meer privévluchten dan in heel 2019. Door Greenpeace, een niet-gouvernementele organisatie.

Frequent gebruik van dit luxe vervoer veroorzaakt een uitstoot van broeikasgassen gelijk aan veertigduizend auto’s per jaar.

Lees de passage: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees ‘De milieu-impact van privéjets wordt vaak onderschat’

“Het schokt ons dat tijdens de klimaatcrisis een bepaalde groep meer en niet minder is gaan vliegen in de meest vervuilende privéjets”aldus Dewi Sloch, klimaat- en energiedeskundige bij Greenpeace Nederland. ‘Dit moeten we stoppen, dus we moeten privévluchten verbieden’Hij citeerde verder in een persbericht.

Bestemmingen “gemakkelijk bereikbaar met de trein”

Uit een onderzoek van de Nederlandse milieudenktank CE Delft blijkt dat een op de drie privévliegtuigen die vertrekken vanaf Schiphol, Amsterdam of Rotterdam-The Hague airport wordt gebruikt voor reizen van minder dan 500 kilometer.

“Populaire bestemmingen zijn onder meer Parijs en Antwerpen, steden die goed bereikbaar zijn met de treinVeroordeeld door Greenpeace. Er zijn zeer populaire vluchten naar plaatsen als Mallorca, Ibiza en Cannes. »

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Moeten privéjets worden gereguleerd? Het idee wordt sterker

Greenpeace wijst erop dat privévliegtuigen niet worden meegenomen in de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid of de maximaal 440.000 vluchten per jaar voor 2023 op Amsterdam Airport Schiphol.

“Deze vrijstelling voor privéjets laat zien wat er mis is met de luchtvaartindustrieOok m.mij Slouch. We willen dat de luchtvaartindustrie stopt met vervuilen en eindelijk klimaatdoelstellingen heeft. (…) De eerste stap is om te bezuinigen op korteafstandsvluchten en luxe privéjets voor de rijken. »

Business class passagiers nemen ook meer ruimte in het vliegtuig in. De studie beveelt aan om businessclasses te vervangen door gewone stoelen, waardoor er meer passagiers aan boord kunnen worden vervoerd.

READ  Nederland doet een test om de openbare ruimte te heropenen
Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Privéjets: sterren gevangen tijdens de vlucht

De wereld met AFP