Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mysterieuze Chinese politiebureaus in Amsterdam en Rotterdam doen onderzoek

Mysterieuze Chinese politiebureaus in Amsterdam en Rotterdam doen onderzoek

De Nederlandse autoriteiten zeiden woensdag dat ze berichten aan het onderzoeken waren dat China twee “illegale politiebureaus” in Nederland had opgezet om dissidenten in de gaten te houden.

“De ministers van Justitie en Defensie en Buitenlandse Zaken (NGO) hebben kennis genomen van het rapport. Bescherm de bewakers en inhoud serieus nemen”Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Maxime Hovenkamp. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet momenteel onderzoek naar de activiteiten van de zogenaamde politiebureaus. Als we hier meer duidelijkheid over krijgen, zullen passende maatregelen worden genomen.”Hij voegt toe. “Het is waar dat we niet via diplomatieke kanalen over deze centra werden geïnformeerd.”.

Volgens Nederlandse media beweren twee Chinese “registraties”, een in Amsterdam en de andere in Rotterdam, diplomatieke hulp te bieden aan Chinese staatsburgers, hoewel de Nederlandse regering niet op de hoogte is gesteld. Er zijn eigenlijk twee Chinese “politiebureaus” opgericht sinds 2018 Gebruikt om politieke tegenstanders het zwijgen op te leggenVolgens de tv-zender RTL en onderzoekssite Volg het geld Citaat van een Chinese dissident die in Nederland woont.

Hun onthullingen volgen op een onderzoek in september door Safeguard Defenders, een in Spanje gevestigde NGO die is opgericht door China 54 politiebureaus in het buitenland waarvan twee in Nederland.

De eerste opende in juni 2018 Amsterdam RTL meldt dat twee mannen die hun loopbaan bij de Chinese politie zijn begonnen voordat ze zich in Nederland vestigden, worden geleid door de politie in de regio Lishui (Oost-China). Een tweede post, gerund door een ex-soldaat, opende eerder dit jaar in de havenstad Rotterdam Volgens de zender, door de Chinese stad Fuzhou.

READ  NAVO Klimaatcentrum | Nederland steunt het plan van Ottawa

Peking ontkent het

Geïnstalleerd in een klein huis zonder onderscheidende identiteit, verzekert de promotievideo dat het station zal helpen “Bestrijding van lokale en illegale misdaad in Fuzhou in verband met overzeese Chinezen”RTL gaat door.

De televisie interviewde een man die zich identificeerde als een vluchtelingendemonstrant met de naam Wang Jingyu en zei dat hij telefonisch was gecontacteerd door iemand van het politiebureau in Rotterdam. De man zou meneer Wang hebben gezegd terug te keren naar China om ‘mijn problemen op te lossen’ en ‘aan mijn ouders te denken’. Hij zegt dat hij het regelmatig ontving Beledigende berichten Vanaf Rotterdam centraal nummer, dan vanaf Dreigende oproepen en nieuws na een demonstratie in juni buiten de Chinese ambassade.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde “regelmatige signalen” van de Chinees-Nederlandse gemeenschap Nieuws over “intimidatie en bedreigingen”. Hij noemde ook het opzetten van een hotline.

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, beschreef de informatie in een routinebriefing “absoluut vals”Peking belooft gerespecteerd te worden “ten volle” Soevereiniteit van andere landen. “Het belangrijkste doel van deze berichten is om Chinese burgers te helpen hun Chinese rijbewijs online te verlengen” en andere diensten, voegde hij eraan toe.