Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Milieuactivisten hebben voorkomen dat privéjets opstijgen vanaf Amsterdam Airport

Honderd activisten zitten bij de wielen van de vliegtuigen, waardoor ze niet kunnen opstijgen. Activisten protesteren tegen luchtvervuiling.

Een nieuwe zet van milieuactivisten. Honderd enthousiastelingen uit Groene Vrede Extinction Rebellion heeft zaterdag verschillende privéjets verhinderd om op te stijgen vanaf Schiphol in Nederland, melden lokale media. Ze veroordelen luchtvervuiling.

Activisten kwamen het vliegveld binnen met allemaal witte beschermende pakken en rode mutsen of hoofddoeken. Ze gingen naar de landingsbaan en gingen naast de wielen van verschillende vliegtuigen zitten, waardoor ze niet konden opstijgen.

Andere activisten fietsten ook over de landingsbaan, terwijl anderen de lobby van de luchthaven bezetten. Er waren geen vertragingen in de vlucht in de middag.

“Privé jets verboden”

“Te midden van de klimaatcrisis blijft Schiphol zonder incidenten vervuilen, ten koste van het klimaat en omwonenden”, veroordeelt Greenpeace Nederland. gecontacteerd.

“Minder vluchten, minder treinen en een verbod op korteafstandsvluchten en privéjets”, vraagt ​​hij. Groene Vrede.

Eind 2020 was Schiphol al te maken met soortgelijke maatregelen toen klimaatactivisten de toegang blokkeerden.

Milieuactivisten hebben de laatste tijd hun lat hoger gelegd. De schilderijen van Goya waren deze zaterdag ook het doelwit in Spanje.

READ  Tienduizenden mensen protesteren tegen klimaatgerelateerd beleid