Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland werkt aan een verdere versoepeling van de Nederlandse coronavirusblokkade in Amsterdam, Marc Rutte, België

Hij zei dat de Nederlandse dierentuinen en parken volgende week onder strikte voorwaarden kunnen heropenen, en dat bars en cafés de openingstijden van de buitenstands kunnen verlengen als ziekenhuisopnames en intensive care blijven afnemen, zoals premier Mark Rutte dinsdag aankondigde. .

Rutte zei dat het land de tweede fase zou ingaan van de geleidelijke heropkomst van de blokkade die maanden duurde op 19 mei als het aantal eind april met 20% daalde ten opzichte van hun hoogtepunt.

Als ze dat niet doen, zal de ontspanning niet doorgaan. Maar Rote zei dat hij verwachtte dat de huidige neerwaartse trends zich zouden voortzetten en de versoepeling in het blok zou doorzetten.

‘De tweede fase met de pauzeknop’, zei Rutte op een landelijk uitgezonden persconferentie.

De tweede stap in de heropeningsroadmap van het kabinet houdt ook in dat zwembaden, sportscholen en andere binnensportfaciliteiten kunnen heropenen, met strenge eisen aan het aantal bezoekers, en prostituees weer aan het werk kunnen. Openluchtmusea en theaters worden toegestaan.

Eerder dinsdag meldde het National Institute of Public Health dat de opname op de intensive care-afdelingen van ziekenhuizen de afgelopen zeven dagen met 22% is gedaald ten opzichte van de week ervoor.

In dezelfde periode daalde het aantal positieve testen op coronavirus met 10% tot 47.108, een afname onder meer door een afname van het aantal testpersonen vanwege schoolvakanties.

Buurland maakte dinsdag bekend dat het vanaf volgende maand ook de lockdown zal versoepelen.

Nederlandse bars en cafés openden vorige maand onder strikte voorwaarden hun buitenterrassen na een sluiting van zes maanden.

READ  Gerson reageert luid op Longoria!

Grote menigten verzamelden zich vorige maand ook in Nederlandse steden, in strijd met de regels van sociale afstandelijkheid, om de Nationale Koningsdag te vieren.

Rutte benadrukte de noodzaak om zich aan de basisregels van hygiëne en sociale afstand te houden en zei dat de lokale gezondheidsautoriteiten 17 nieuwe grote groepen infecties in Amsterdam toeschrijven aan de viering van Koningsdag.

De regering zei ook dat het haar algemene advies om niet naar het buitenland te reizen sinds 15 mei versoepelt en dat het mensen toestaat te reizen naar landen die als veilig worden geclassificeerd vanwege hun lage infectiegraad.

___

Volg de berichtgeving van de AP over de epidemie op:

https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic

https://apnews.com/hub/coronavirus-vaccine

https://apnews.com/UnderstandingtheOutbreak