Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland vreest dat het waterpeil harder stijgt dan verwacht

Het Nederlands Meteorologisch Agentschap, een land dat gevoelig is voor zeespiegelstijging, zei maandag dat in 2100 de Nederlandse kust tot twee meter hoger zou kunnen zijn dan verwacht.

Prognoses laten een hogere zeespiegel zien dan ooit tevorenDat meldt het Nederlands Meteorologisch Agentschap (KNMI) enkele dagen voor de lancering van COP26 in Schotland.

Met een derde van het landoppervlak onder zeeniveau is Nederland bijzonder kwetsbaar voor de opwarming van de aarde, maar wel een van de grootste vervuilers van Europa.

Als we de uitstoot van broeikasgassen niet terugdringen, kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust in 2100 met 1,2 meter stijgen ten opzichte van het begin van deze eeuw.“, En als de smeltsnelheid van ijs op de Zuidpool met 2 meter toeneemt, voegt het KNMI toe.

Het bedrijf had eerder besloten dat de zeespiegelstijging maximaal één meter zou bedragen.

Voor het eerst zei het Waterschap dat het niet was vrijgesteld van de 2-metermarkering. Nederland werd in juli net als Duitsland en België getroffen door overstromingen.

Voorbij zijn de dagen van het beheersen van water, land en bodem zoals we dat wilden.Dat zegt Roger van de Sante, hoofd van het bureau, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor waterbeheer.

In de ruimtelijke ordening van Nederland zijn harde keuzes nodig“Om de effecten van klimaatverandering te beheersen”, voegde hij eraan toe.

Nederland pronkt al lang met zijn horden, duurzame vindingen en duizenden kilometers aan bochten en duinen.”De veiligste delta ter wereld“.

READ  Sinds maart geen extra doden in Nederland