Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schaatskoorts Storm in Nederland

Voor het eerst in de afgelopen drie jaar gingen Nederlanders op zondag weer skiën om te genieten van de laatste dag van de seriekou, die de beroemde grachten van Amsterdam gedeeltelijk had bevroren.

Op het iconische kanaal in het centrum van de Nederlandse hoofdstad Princengrad zeilden ondanks het dunne ijs voor de tweede dag op rij tientallen schaatsers.

Volgens lokale media bevond iemand zich in het water voordat hij de kust bereikte zonder enig incident, op een moment dat ziekenhuizen overladen waren met Covit-19-patiënten.

Meerdere gemeenten, waaronder Amsterdam, hebben zondagmiddag schaatsers uitgenodigd om het ijs te verlaten, wat de komende dagen doorgaat.

Bij Kinderdijk (West), de iconische molen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, slipten zondagochtend al tientallen mensen.

“De meeste mensen gaan rond deze tijd op zondagochtend naar bed. Maar dat ijs is zo schattig, het is koorts”, zegt Gock Hardcorn, 71, die in de buurt woont.

“Misschien gebeurt het over een paar jaar niet meer. Je moet elke kans benutten die je kunt”, zei hij tegen AFP.

“Schaatsen is geweldig omdat we allemaal samen zijn. We zijn uit geweest, we zijn verhuisd. In deze moeilijke tijden is het een zeldzaamheid”, zegt Marlene Booman, een 49-jarige Nederlandse vrouw.

In en rond Den Haag constateert AFP dat scooters met hun kinderen werden uitgerust met sleeën en kinderwagens of met hun honden het ijs op gingen, waar mensen zelfs met de fiets en brommer gevaar liepen.

Schaatsliefhebbers stroomden zaterdag al naar verschillende bevroren meren en rivieren in Nederland, waar de steeds zeldzamer wordende activiteit zo populair is dat sommige gemeenten genoodzaakt zijn wegen af ​​te sluiten om drukte te vermijden.

READ  Kagpo schittert als Nederland het Euro QF van U21 bereikt

Ondanks dit gevaarlijke tijdverdrijf heeft premier Mark Rutte opgeroepen tot waakzaamheid, wat al heeft geleid tot hulpdiensten, talloze valpartijen en verwondingen door het coronavirus.

De stijging van de temperatuur na een week van vriestemperaturen, in combinatie met de beperkingen van de gezondheidscrisis, heeft de hoop getemperd dat er voor het eerst sinds 1997 een legendarische schaatsrace zou kunnen worden georganiseerd.

Volgens de NOS beproefde de laatste winnaar van de Elfstentoct (rondleiding van elf steden), 53, zijn geluk maar kon het einde van het pad niet bereiken, vooral omdat de tijd beperkt was door “slechte sneeuw” en een stroming avondklok bestellen.