Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland voert ondanks tegenstand ‘Coronapas’ in

Amsterdam (Reuters) – Vanaf 25 september, wanneer de sociale beperkingen naar verwachting worden versoepeld, zal Nederland een vaccinatiebewijs of een negatieve drugstest eisen bij de ingang van bars, restaurants, musea, theaters en andere culturele evenementen.

De Nederlandse premier Mark Rutte steunde maandag de totstandkoming van een gezondheidspaspoort dat certificeert dat een persoon de afgelopen 24 uur een negatieve test heeft gehad om het Covit-19-vaccin of -immunisatie of een andere golf te vermijden.

“We bevinden ons in een gevaarlijke situatie. Als we dat niet doen, ontstaan ​​er grote gevaren”, zei hij tijdens een verhit debat in het parlement.

Demonstranten van alle politieke achtergronden hebben de noodzaak van een ‘coronapas’ in twijfel getrokken, die velen hebben gekwalificeerd als een truc om vaccinaties op te wekken, maar ondanks herhaalde toezeggingen van de regering dat ze ze nooit verplicht zullen stellen, toen Emmanuel Macron aankondigde dat midden- zomer Going verlenging.

“Deze actie is absurd, onnodig en verkeerd. Het is gedwongen vaccinatie en verdeeldheid zaaiende gemeenschap”, zegt Kirt Wilders, leider van de extreemrechtse oppositie.

Het voorstel voor een gezondheidspaspoort heeft tot verontwaardiging geleid in de hotelsector, waarbij veel bars en restaurants erop hebben gewezen dat ze niet van plan zijn mee te werken.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zei woensdag dat de politie in de Nederlandse hoofdstad niet de capaciteit zou hebben om het nieuwe beleid uit te voeren en dat elke locatie zijn eigen klanten in de gaten zou moeten houden.

Volgens officiële gegevens heeft meer dan 70% van de Nederlanders tot nu toe minimaal één dosis van het COVID-19-vaccin gekregen, waardoor het aantal nieuwe besmettingen in het land is teruggebracht tot ongeveer 2.000 per dag.

READ  Nederland zoekt naar antwoorden tegen de achtergrond van een groeiende bevolking

(Verslag door Bart Meijer, Franse editie onder redactie van Juliette Portala, Nicholas Dalem)