Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland drie dagen van gewelddadig protest tegen gezondheidsbeperkingen

Op zondag 21 november gingen voor de derde achtereenvolgende avond gewelddadige protesten door in verschillende steden in Nederland tegen de regering van Mark Rudd, die vorige week nieuwe gezondheidsmaatregelen beval. De autoriteiten hebben specifiek besloten om het gebruik van de Health Pass te versterken en voedingswinkels, bars en restaurants om 20.00 uur te sluiten. Het koninkrijk ziet het hoogtepunt van de vervuiling, aangezien er zaterdag nieuwe dagelijkse infecties werden geregistreerd met 19.700 gevallen.

Sinds vrijdag 19 november zijn 145 mensen gearresteerd, aldus de politie. Op die dag werd de stad Rotterdam daadwerkelijk verwoest en werden drie mensen doodgeschoten en gewond. அதிகாரிகள், அவர்களில் ஐந்து பேர் காயமடைந்தனர், முகத்தில் துப்பாக்கிச் சூடு நடத்தினர். “We zagen een gewelddadige razernij”, De socialistische burgemeester van de stad, Ahmed Aboudaleb, merkte op. Minister van Justitie Ferdinand Gropperhaus sprak “crimineel gedrag”. In Amsterdam ging een voor zaterdag geplande demonstratie niet door, maar een paar duizend mensen verzamelden zich op het centrale plein van de hoofdstad.

Lees verder Govit-19: Nieuwe strijd tegen gezondheidsbeperkingen in België, Oostenrijk en Nederland

Deze gebeurtenissen zijn niet de eerste dergelijke incidenten, maar degenen die eerder dit jaar plaatsvonden, waren niet zo gewelddadig. Wat de media verdienden, was eind januari een uitstekend tekort “Rebellie van verveling”, De ontploffing duurde drie dagen in een tiental steden – waaronder de stille Nederlandse ‘Bible Belt’ in het midden van het land. De regio, waar het meest ernstige calvinisme overleeft, is fel gekant tegen het vaccin, dat wordt beschouwd als een schending van de goddelijke wet.

“Ontevreden mensen die nergens meer in geloven”

Destijds was extreemrechts verdeeld over het al dan niet nieuw leven inblazen van de beweging. PVV-leider Kirt Wilders heeft opgeroepen tot militair ingrijpen om de onrust de kop in te drukken. Zijn rivaal, Theorie Badet, voorzitter van Forum voor Democratie (FVD), pleitte voor de Nederlanders. “Herstel hun vrijheid”.

Rechts-extremisten staan ​​de afgelopen dagen in de gelederen van demonstranten, maar de beweging is enorm. Zoals de socioloog John Willem Duventok in januari analyseerde, verenigt het slachtoffers van beperkte activiteiten, verdedigers van vrijheid, erfgenamen en samenzweerders van de machtige onafhankelijkheidsbeweging van de jaren tachtig en negentig. “Ontevreden mensen die nergens meer in geloven” En twijfel aan de woorden van wetenschappers.

READ  Moskou veroordeelt een "gevaarlijk precedent" na de weigering van Nederland om Krim-werken terug te geven.

54,57% van jullie zou dit artikel moeten lezen. De rest is alleen voor abonnees.