Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland is een minderheidsalliantie gevormd

Johann Remkes, de nieuwe omroeper die verantwoordelijk is voor de regeringsvorming in Nederland, gaat in gesprek met de zes partijen die het de afgelopen maanden niet eens zijn geworden over het vormen van een coalitieregering. Liberaal, die tot de VVD-partij van de huidige premier Mark Rudd behoort, wil proberen de minderheidscoalitie te verenigen, zei hij woensdag dat een oplossing alleen mogelijk is als alle partijen zich constructief opstellen.

Johann Remkes heeft al gesproken met partijleiders Mark Rutte (VVD, liberaal), Sigrid Cock (D66, sociaal-liberaal) en Wobke Hogstra (CDA, christen-democraat). De voorgestelde minderheidscoalitie verenigt deze drie partijen.


ik Lezen: Kijk terug op de crisis in Nederland


De nieuwe informant is van mening dat het succes van zijn missie niet gegarandeerd is en dat de uitweg uit de politieke impasse afhangt van de partijen. Hij heeft geen deadline gesteld.”Maar in oktober moeten er veel dingen duidelijk zijn“.

Na lang debat steunde het Nederlandse parlement dinsdag een plan om Johann Remkes de mogelijkheid te geven om een ​​minderheidsregering te vormen. Na ruim vijf maanden vruchteloze onderhandelingen besloot het eerder geïnformeerde Marriott Hammer (PvdA) dat een meerderheidscoalitie onmogelijk was vanwege de vele persoonlijke belegeringen door de partijen.

Bij de laatste verkiezingen werd de VVD de grootste partij van het land en won 34 van de 150 zetels in de Nederlandse Kamer. De D66-partij kwam naar voren als de grootste winnaar bij de stemming en won 24-voudig zetels. CDA heeft 15 zetels, PvdA 9, GroenLinks 8 en ChristenUnie 5 zetels.

READ  De regering treedt af en wordt ondergewaardeerd door een loonschandaal