Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Shell wil zijn fiscale woonplaats van Nederland naar het VK verplaatsen

Royal Dutch Shell kondigt haar voornemen aan om haar fiscale vestigingsplaats en haar administratieve structuur van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen.

De Nederlandse regering zegt “wonderlijk verrast” te zijn door de overdracht van het belastingburgerschap en haar bestuursorganen van de Royal Dutch Shell naar het Verenigd Koninkrijk. Het Engels-Nederlandse koolwaterstofbedrijf maakte maandag bekend Nederland te willen verlaten en daarom wil de EU haar structuur vereenvoudigen. Hij wil af van de naam “Royal Dutch” die hij al 130 jaar gebruikt.

De groep wil “zijn fiscale woonplaats afstemmen op het land waarin het is geregistreerd bij het Verenigd Koninkrijk”.

De groep wil zijn bestuursorganen verplaatsen, zei de groep in een verklaring. Belanghebbenden moeten vóór 10 december stemmen voor de voorgestelde wijzigingen.

“We zijn met Shell in gesprek over de implicaties van deze verhuizing op het gebied van banen, strategische investeringsbeslissingen of duurzaamheid”, zegt minister van Economische Zaken Steph Black, die de “belangrijkste” punten ziet.

“Trots op zijn Engels-Nederlandse traditie”

De aandeelhouders zullen over de voorgestelde wijzigingen moeten stemmen tijdens een openbare vergadering in Rotterdam, Nederland, op 10 december, die de creatie van een reeks aandelen omvat, terwijl er tot Groep A- en Klasse B-aandelen zullen worden genoteerd.

Een woordvoerder van de groep, gecontacteerd door de AFP, zei dat aandeelhouders zouden stemmen over de vraag of het hoofdkantoor van de groep in Nederland zou moeten komen, dat naar Nederland zou kunnen worden verplaatst. VK.

Het bedrijf stelt dat het zijn aandelen in Amsterdam, Londen en New York zal noteren, “om de partnerstructuur te vereenvoudigen” om “de concurrentiepositie van Shell te versterken” in het belang van zowel de aandeelhouders als de milieudoelstellingen van Shell.

“Shell is trots op haar Anglo-Nederlandse afkomst en zal een belangrijke werkgever blijven en een significante aanwezigheid in Nederland behouden”, aldus de groep in een verklaring.