Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: vijf weken gevangenisstraf

Gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 1 minuut.

Frankrijk 2
Artikel geschreven door

Op zondag 13 december registreerde Nederland bijna 10.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Dus kondigde de premier de herschikking over minstens vijf weken aan.

De Nederlandse premier kondigde maandag 14 december aan dat hij de gezondheidsmaatregelen zou verscherpen nadat nieuwe gevallen van Govt-19 in het land waren uitgebroken. “Het coronavirus verspreidt zich sneller dan we hadden verwacht, daarom gaat Nederland over zeker vijf weken stil“, Kondigde Mark Rutte aan. Culturele podia, gymzalen en niet-essentiële winkels moesten om middernacht het gordijn omlaag doen.

Maar bijna al deze opsluiting, aangekondigd tien dagen voor Kerstmis en in werking getreden op de avond van 14 december, veroorzaakte een last-minute drukte in de winkels. Teams van Franse televisies ontmoetten voorbijgangers en haastten zich naar de winkels om cadeaupapier te kopen, of kappers die maandagavond ineenstortten onder een oproep voor een snelle knipbeurt. Op zondag 13 december werden in het land bijna 10.000 nieuwe verontreinigingen gemeld. Nederlanders staan ​​erop dat er met kerst niet meer dan drie volwassenen aan tafel mogen zitten.

READ  Beste rapport - Nederland staat voor de uitdaging van de stijgende zeespiegel