Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Vier Fransen zijn gearresteerd omdat ze probeerden te ontsnappen aan gevaarlijke misdadigers

Verschillende lokale media meldden maandag dat de vier mannen die zondag in Nederland zijn gearresteerd op verdenking van samenzwering om een ​​Nederlandse crimineel op te sluiten van Franse afkomst waren. Volgens de kranten Telegraaf En Alzheimer’s Docblot (AD), een van de verdachten in de regio Parijs.

“Alle vier de mannen die gisteren zijn gearresteerd in een poging om uit de gevangenis van Jutben (Oost) te ontsnappen, hebben de Franse nationaliteit”, meldde de Telegraph. Vermoed wordt dat ze zondag probeerden te ontsnappen aan de Nederlandse crimineel Omar L, die naar verluidt de belichaming is van de Amsterdamse maffia.

Ze dwingen de gevangenisdeur te openen

De Nederlandse politie weigerde onmiddellijk commentaar te geven op de melding. Nederlandse advocaten die twee van de verdachten vertegenwoordigden, zeiden dat hun nationaliteit “niet kon worden ontkend of bevestigd”. “Onze cliënten zijn vastgehouden en we hebben niet het recht om deze informatie te verstrekken”, aldus advocaten John Vlack en John-Hein Kuipers.

De ontsnappingspoging vond zondag plaats in de gevangenis van Jutben, 100 kilometer ten oosten van Amsterdam. In een verklaring op zondag werden ze ter plaatse geroepen toen een bestelbus hen probeerde de gevangenis in te dwingen. “Velen probeerden de gevangenis binnen te komen”, maar “niemand ontsnapte”, eraan toevoegend dat de politie de vier moest achtervolgen voordat ze werden gearresteerd.

Actieve Amsterdamse maffia?

Volgens lokale media was de operatie, opgezet door de verdachten, gericht op het ontsnappen aan de Amsterdamse maffia met een grote vis, veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf in 2019 voor het bevelen van meerdere moorden in de nasleep van de strijd tegen de drugshandel. De man, door de media geïdentificeerd als “Omar L”, werd onmiddellijk na de ontsnappingspoging overgebracht naar de Wood (South) High Security Prison.

READ  Een geval van BSE gevonden in Nederland

Bovendien heeft de regering besloten om het uit te breiden tot alle gevaarlijkste profielen in het land Dit is de uitzonderlijke actie van 1 maart.