Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coronavirus: Nieuwe ronde gezondheidsschroeven in Catalonië, Italië, Nederland, Europa

Terwijl Emmanuel Macron zich voorbereidt om woensdag zijn schroeven vast te draaien, hebben andere Europese landen onlangs beperkingen opgelegd en nieuwe gezondheidsmaatregelen opgelegd om het opnieuw opduiken van de coronavirusinfectie te beteugelen.

Voor sommigen is dit zelfs een nieuwe verharding, na de eerste maatregelen die in september werden genomen, aan het begin van deze tweede golf van epidemieën. Vaak zijn bars en restaurants gesloten of zijn openingstijden verboden, maar sommige staten, zoals Nederland, spreken zelfs van ‘gedeeltelijke opsluiting’.

In Catalonië waren bars en restaurants 15 dagen gesloten

Regionale functionarissen maakten woensdag bekend dat bars en restaurants in de Spaanse provincie Catalonië (noordoosten) vanaf donderdagavond gesloten zullen zijn om de voortgang van de Covit-19-epidemie te beteugelen. Ze kunnen hun klanten echter thuis bezorgen. “We moeten het diner met vrienden, weekenden, ontmoetingen met vrienden of familie regelen, ze kunnen en moeten wachten”, zei Perez Aragon, interim-hoofd van de regionale regering.

De epidemie heeft meer dan 33.000 mensen gedood na de aankondiging van deze drastische maatregel en de gedeeltelijke sluiting van Madrid en andere beperkingen op vervuiling in Spanje in de regio’s Andalusië, Navarra of Galicië.

Nederland accepteert gedeeltelijke zeggenschap

Nederland is sinds woensdag onderworpen aan “gedeeltelijke gevangenisstraf”, waaronder de sluiting van alle bars en restaurants en een verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur, in een poging de sterke opkomst van de Covit-19-epidemie te beteugelen. .

Na enkele maanden het masker te hebben gedragen, heeft premier Mark Rutte besloten het op alle beperkte plaatsen verplicht te stellen voor mensen ouder dan 13 jaar. “We komen gedeeltelijk onder controle”, vertelde hij op een persconferentie. “Het gaat pijn doen, maar het is de enige oplossing. We moeten hard zijn.”

READ  In Nederland zijn buitenlandse studenten minder welkom

In Liverpool zijn bars in het Verenigd Koninkrijk gesloten en waarschuwingen op drie niveaus

Maandag kondigde de Britse premier de sluiting van pubs in Liverpool aan en zijn voornemen om de drie veldhospitalen te reactiveren. Boris Johnson heeft ook een nieuw alarmsysteem uitgebracht op drie niveaus – ‘Medium’ (vergaderingen voor zes personen en pubs en restaurants gesloten om 22:00 uur), ‘Hoog’ (sommige privébijeenkomsten zijn verboden) en ‘Extreem binnenlandse ondersteuning en ondersteuning indien nodig) – Vereenvoudig vanaf woensdag de lappendeken van beperkingen voor het VK. Andere landen komen in aanmerking om hun eigen apparaat te gebruiken.

Strikte beperkingen in Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft gedurende vier weken strikte beperkingen opgelegd in het VK: pubs en restaurants zijn vanaf vrijdag gesloten (bezorgen en afhalen is mogelijk tot 23.00 uur), sterke drank wordt niet langer verkocht in winkels tot 20.00 uur en schoolvakanties worden verlengd met twee weken. Het is verboden om meer dan 15 mensen toe te voegen, behalve voor erkende sportevenementen.

De Britse provincie, met 1,9 miljoen inwoners, is een “zorgwekkende toename van het aantal gevallen en ziekenhuisopnames”, zei de Noord-Ierse premier Arlene Foster tegen een plaatselijk parlement in Stormont.

In Italië zaten klanten na 21.00 uur.

Italië, dat 36.000 mensen heeft gedood, heeft dinsdag ook nieuwe controlemaatregelen aangekondigd. Het decreet, ondertekend door premier Giuseppe Conte voor 30 dagen, verbiedt diensten aan bars en restaurants om klanten na 21.00 uur te bedienen. Het verbiedt feesten en vieringen buiten en in gesloten ruimtes en beperkt het aantal gasten in het huis tot zes.

Italië meldde maandag 4.619 nieuwe gevallen, het hoogste aantal sinds april, maar veel lager dan de vervuilingspercentages in Spanje of Frankrijk.

READ  In Nederland ontsnappen grote bedrijven legaal aan de dividendbelasting

Tijden binnenkort voor bars en restaurants in Duitsland

In Duitsland wil president Angela Merkel ook nieuwe beperkingen opleggen, waaronder een uitgebreide verplichting om een ​​masker te dragen. Er moeten ook deadlines voor bars en restaurants worden vastgesteld, zoals wordt begrepen door de ontwerpovereenkomst waarover de president en de hoofden van de 16 Duitse regio’s woensdag hebben onderhandeld, maar niet onmiddellijk. Autoriteiten hebben een toegangspoort opgelegd: wanneer de incidentie gedurende zeven opeenvolgende dagen 35 nieuwe dagelijkse infecties per 100.000 mensen bereikt,

In Duitsland zijn woensdag in 24 uur 5.132 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld, de grootste stijging in zes maanden tijd, aldus het Robert Koch Health Institute.