Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland versoepelt reisbeperkingen

AMSTERDAM (Reuters) – Nederland heeft maandag de versoepeling aangekondigd van de anti-Covit-19-beperkingen die reizen naar alle landen in de Europese Unie toestaan, waarvan de meeste door Nederlanders waren verboden vanwege het hoge besmettingspercentage.

Tot dinsdag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat reisadviezen voor Nederlanders niet langer uitsluitend gebaseerd zijn op actuele tarieven, waardoor vakanties in Spanje of Portugal onmogelijk worden.

Het ministerie zei in een verklaring dat de beslissing mogelijk werd gemaakt door een vaccinatiegraad van 50% in de hele vakbond en een beheersbare ziekenhuisbezetting in Nederland.

Vanaf 27 juli wordt de negatieve feedback “alleen aangeboden aan landen met een nieuwe variant van angst die nog niet wijdverbreid is in Nederland”, waarbij reizigers ouder dan 12 jaar vanaf 8 augustus negatief moeten testen. Uit deze landen Nederland.

De regering kondigde de verlenging aan van het verbod op meerdaagse festivals, dat op 9 juli werd ingesteld, twee weken nadat het land de beperkingen op de snelle stijging van het aantal besmettingen onder jongeren had opgeheven.

Nederland neemt naar verwachting een besluit over het al dan niet houden van de Formule 1 Grand Prix van 3 tot 5 september.

(Gerapporteerd door Anthony Deutsch, Franse editie Lucinda Longlands-Berry)