Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covit-19-beperkingen zijn versoepeld

De Nederlandse regering heeft aangekondigd de gezondheidsbeperkingen vanaf 26 juni verder te versoepelen.

De minister-president van Nederland Mark Rutte maakte vrijdag bekend dat hij de beperkingen op Covit-19 in Nederland verder zou versoepelen, waar het dragen van een masker alleen verplicht zal zijn in het openbaar vervoer en op middelbare en middelbare scholen.

Mark Rutte vertelde op een persconferentie dat de nieuwe facilitatieronde op 26 juni ingaat. Vanaf deze datum is het dragen van een mondkapje op plaatsen waar de sociale ruimte gerespecteerd wordt niet meer verplicht. De overheid acht dit niet het geval in het openbaar vervoer en in het middelbaar en middelbaar onderwijs.

Cafés en restaurants zijn bevoegd om Euro-wedstrijden uit te zenden

Nachtclubs mogen hun deuren weer openen voor klanten die eerder negatief hebben getest. Cafés en restaurants mogen EK-voetbalwedstrijden binnen en buiten op grote schermen uitzenden, waarbij klanten op 1,5 meter afstand van de deur zitten.

“Nederland zet een grote stap richting leven zonder beperkingen”, aldus de minister-president.

De regering beoordeelt medio augustus de mogelijkheid om verbodsgebaren zoals sociale pauzes te laten vallen.

Meer dan 17.700 doden zijn in verband gebracht met Govt-19 in het land

Sinds 5 juni mogen restaurants weer klanten binnen verwelkomen. Daarvoor had de Nederlandse overheid al de avondklok ingesteld, waardoor restaurants en cafés klanten op het terras konden verwelkomen.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis heeft Nederland, met iets meer dan 17 miljoen inwoners, meer dan anderhalf miljoen gevallen van de overheid geregistreerd en meer dan 17.700 sterfgevallen als gevolg van de ziekte.

READ  Nederland schrapt bijna alle gezondheidsmaatregelen