Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland heeft een nieuwe lock-out van 5 weken ingesteld

AMSTERDAM (Reuters) – Minister-president Marc Rutte maakte maandag bekend dat openbare ruimtes, dierentuinen of bibliotheken, zoals scholen en musea, worden gesloten omdat bedrijven onnodig worden geacht. de nieuwe uitbraak van het coronavirus in Nederland.

Tijdens een zeldzame televisietoespraak voor de natie benadrukte Mark Rutte dat Nederlanders hun huizen niet moeten verlaten, onnodig reizen moeten vermijden en voor half maart naar het buitenland moeten gaan.

De minister-president van Nederland had eerder op de dag een spoedvergadering belegd met de leiders van alle in het parlement vertegenwoordigde politieke partijen, wat opnieuw een buitengewoon initiatief in Nederland was.

Deze nieuwe gevangenis was beperkter dan het was ingevoerd vóór de eerste golf van de epidemie van maart tot mei, en bedrijven mochten openen.

Net als de meeste landen in Europa ziet Nederland sinds het begin van de herfst een toename van de vervuiling door het nieuwe coronavirus. Ze registreerden zondag bijna 10.000 gevallen, het hoogste aantal in meer dan zes weken.

Het aantal nieuwe gevallen daalde maandag tot ongeveer 8.500.

De bevolking van het land, dat 17 miljoen inwoners telt, wordt geschat op ongeveer 10.000 doden per meer dan 600.000 besmette mensen.

Ondanks de al geldende beperkingen, hebben bedrijven de afgelopen weken een sterke aankomst gezien en is de vervuiling toegenomen na Sinterklaas, een feest waarbij Nederlanders elkaar traditioneel geschenken aanbieden.

(Anthony Deutsch en Bart Meizer; Franse editie Bertrand Pouci)

Mogelijk bent u geïnteresseerd in deze inhoud:

READ  In Nederland is de avondklok in hoger beroep opgeheven