Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Verdachten verschijnen in aanval op journalist

Onderzoek – Onderzoeksjournalist Peter R. dinsdagavond in Amsterdam. De twee mannen die verdacht worden van het neerschieten van De Vries stonden vrijdag kort voor de rechter.

“Er zijn nu voldoende bezwaren en redenen om beide in voorlopige hechtenis te plaatsen.”, zegt de rechtbank Amsterdam vrijdag in een verklaring. Onderzoeksjournalist Peter R. De twee mannen die ervan worden verdacht dinsdagavond op De Vries in Amsterdam te hebben geschoten, zijn vrijdag kort voor de rechter verschenen. De rechter verlengde de voorlopige hechtenis van de twee verdachten, door nationale media geïdentificeerd als de 35-jarige Poolse Kamil E., die in Murrick (midden) woont, en de 21-jarige Delano G. Jaren uit Rotterdam.

De twee verdachten zijn dinsdagavond aangehouden in een auto op de snelweg bij Den Haag. Volgens de Nederlandse media bestuurde Camille E de auto toen ze ontsnapten na de aanval, terwijl Delano G.

Pieter R. De Vries verkeert nog in kritieke toestand

Dinsdag omstreeks 19.30 uur opende een 64-jarige inlichtingenjournalist het vuur op Amsterdam Street toen hij de studio van een gasttalkshow verliet. Getuigen hoorden vijf schoten en zagen het slachtoffer door het hoofd geschoten worden, meldt de staatstelevisie van de NOS. De man verkeert nog in kritieke toestand. De aanval trok veel reacties van journalisten en politici, ook in heel Nederland. Op de beroemde Dam in Amsterdam zijn vrijdag op initiatief van een groep burgers 4.000 rozen geplaatst.

Journalist en tv-presentator staat in Nederland bekend om zijn rol in veel strafzaken. Hij bleef optreden als woordvoerder van slachtoffers of in nauwe kringen van belangrijke getuigen en heeft in zijn leven talloze doodsbedreigingen ontvangen. Hij werd voor het eerst bekend door zijn rapporten over de ontvoering van Peer Baron Freddie Heineken in de jaren 80. Hij was een sterk pleitbezorger voor gerechtigheid en trad op als woordvoerder van slachtoffers of een nauwe kring van sleutelgetuigen in strafzaken.

READ  Het pilotprogramma zal 80 shows in negen dagen in Nederland zien

Lees dit ook

  • De Nederlandse journalist raakte zwaargewond na het tv-programma

Sinds vorig jaar is hij kroongetuige en geloofwaardige getuige in het proces tegen een gekwalificeerde Ridowan Taki voor zijn arrestatie in 2019 in Dubai, de meest gezochte crimineel van Nederland, vooral in een grote drugszaak. In september 2019 is de advocaat van deze kroongetuige in Amsterdam doodgeschoten. “We weten het niet zeker, maar we zijn er vast van overtuigd dat deze aanval iets te maken heeft met de counseling die de heer De Vries heeft gedaan om ons een kroongetuige te noemen van een grote maffia-affaire.”, zegt Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Persbond, tegen AFP.

In hetzelfde geval

Meest gelezen artikelen

Catalonië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk … Hoe verklaar je de val van de epidemie bij onze buren?

Live – Health Pass: bijna 161.000 demonstranten verzamelden zich in heel Frankrijk

Deltavariatie: met twee doses zijn Pfizer- en AstraZeneca-vaccins bijna net zo effectief tegen Alpha

Deltavariatie: waar krijg je de meeste vervuiling?

Ziekte van Charcot, het laatste gevecht van Jean-Yves Lafayette


Beschermt het doel van informatie
Vrij,
Geverifieerd En bedankt voor de inkomsten
Adverteren .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw voorkeuren wijzigen” en alle cookies accepteren.