Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland vermindert vanaf september de export van sleuteltechnologieën voor het maken van chips

Nederland vermindert vanaf september de export van sleuteltechnologieën voor het maken van chips

Nederlandse beperkingen op de export van technologie om elektronische chips te maken, waartoe in maart onder druk van de Verenigde Staten en kritiek van China besloten, gaan in september in, zo maakte de regering vrijdag 30 juni bekend.

Bedrijven die geavanceerde productieapparatuur voor halfgeleiders exporteren, moeten een vergunning hebben voordat ze kunnen exporteren, zei de beheerder in een verklaring. “Halfgeleiders kunnen belangrijke bijdragen leveren aan enkele geavanceerde militaire toepassingen”Hij redeneerde.

Lees de enquête: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Tussen de VS en China is de halfgeleideroorlog aan de gang

“We hebben deze stap genomen in het belang van onze nationale veiligheid.”De Nederlandse minister van Buitenlandse Handel Liesje Schreinmaker werd in het rapport geciteerd. De “Voorschriften voor apparatuur voor de productie van geavanceerde halfgeleiders” Effectief op de 1eR September 2023. De minister verwacht twintig vergunningaanvragen op jaarbasis. Deze elementen kunnen “Gebruikt voor de ontwikkeling van systemen [d’armes] Geavanceerde militaire en massavernietigingswapens »Roept de tekst op.

Nederland is Europees koploper op het gebied van machines voor het maken van chips, de elektronische componenten die essentieel zijn voor de werking van smartphones, connected cars en militair materieel. De exportbeperkingen zullen naar verwachting gevolgen hebben voor de Nederlandse groep ASML, Europa’s grootste fabrikant van halfgeleidermachines.

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees ASML, het “Nederlandse wonder” van microchips

De Nederlandse overheid wees er in maart op dat het gaat om machines die DUV (diep ultraviolet) of diep ultraviolet lithografie heten, een technologie die ASML gebruikt om miniatuurschakelingen op microprocessors te printen.

READ  De aanpak van Kylian Mbappé verrast iedereen

Nederland stond onder druk van de VS om soortgelijke beperkingen te accepteren als die van de Amerikaanse overheid in 2022. China had in maart scherpe kritiek op het Nederlandse besluit om nieuwe beperkingen op te leggen aan de export van halfgeleiders “Vervolging en overheersing” westen.

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Sancties tegen Micron: “China’s lange mars naar technische autonomie ontdekt”

ASML maakt ook EUV-machines (Extreme Ultra Violet), waarmee nog geavanceerdere elektronische chips kunnen worden gemaakt. De machines staan ​​al vermeld in een multilaterale overeenkomst die is ondertekend door zo’n veertig landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland, en die de controle regelt op de export van civiele en militaire technologieën voor tweeërlei gebruik.

Ondanks de nieuwe exportrestricties verwacht de groep voor de rest van het jaar een sterke groei.

De wereld met AFP