Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse koning verontschuldigt zich voor slavernij

Nederlandse koning verontschuldigt zich voor slavernij

150 lange jaren. Anderhalve eeuw nadat de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën was afgeschaft, verontschuldigde koning Willem-Alexander zich officieel voor de slavenhandel: “De Koningen van Oranje deden niets om het tegen te houden. Mijn excuses voor deze inactiviteit vandaag. Op 1 juli kondigde de koning voor de verzamelde afstammelingen van slaven aan tijdens de jaarlijkse herdenking van de postafdeling in het Oosterpark in Amsterdam.

Slavernij komt het kapitalisme ten goede

In december 2022 heeft de regering al officieel excuses aangeboden voor deze misdaad tegen de menselijkheid die heeft bijgedragen aan de “Gouden Eeuw” en de commerciële en financiële ontwikkeling van Nederland. Deze afschaffing, inclusief herstelbetalingen aan eigenaren, was ook gunstig voor de groei van het Nederlandse kapitalisme.

Volgens een rapport dat in juni aan het ministerie van Binnenlandse Zaken is voorgelegd, brachten de koloniën tussen 1675 en 1770 het equivalent van 545 miljoen euro op voor de koninklijke familie. Nederland was een van de laatste Europese landen die de slavernij afschafte. R Juli 1873, bijna drie eeuwen na de oprichting van de VOC.

King maakte geen melding van de mogelijkheid van financiële herstelbetalingen aan gemeenschappen van afstammelingen van slaven. Volgens een peiling uit 2022 zou 60% van de Nederlanders tegen dergelijke excuses zijn. De avond voordat King sprak, werd een monument voor de slaven onleesbaar gemaakt.

READ  Nederland: telefoons en andere elektronische apparaten zijn vanaf 2024 verboden in klaslokalen