Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Verkiezingsfavoriet wil geen premier worden omdat hij “vliegangst” heeft

Nederland: Verkiezingsfavoriet wil geen premier worden omdat hij “vliegangst” heeft

Caroline van der Plas heeft alles in zich om de volgende regeringsleider van Nederland te worden. Alles, behalve jaloezie. De 56-jarige vrouw, voorzitter van de partij BoerBurgerBeweging (BBB), een “boeren-burgerbeweging”, is de favoriet bij de volgende Nederlandse parlementsverkiezingen op 22 november.

Verkozen als parlementslid tijdens de laatste parlementsverkiezingen in 2021, kon hij in 2020 een partij opleggen die opnieuw werd gelanceerd met leidende ideeën die de plattelandswereld vertegenwoordigen en veel populistische en eurosceptische ideeën. Zijn slogan: “Voice for Propaganda”. Het resultaat was te zien in de peilingen toen de BBB als beste uit de bus kwam bij de provinciale verkiezingen in maart en 16 leden toevoegde aan de Nederlandse Eerste Kamer, zes meer dan de VVD-partij van de premier.

“Dit stoort me een beetje”

Na diens aftreden op 7 juli staat hij op het punt hem op te volgen in de gewaardeerde functie van “minister-premier”. Maar deze activiteit vindt Caroline van der Plass niet leuk. In een lang interview met een Nederlandse krant Van de Telegraaf, donderdag gepubliceerd, legt hij uit dat als zijn partij BBB in november wint, hij geen premier zal zijn. Ten eerste noemt hij de “enorme aanval” die dergelijke activiteiten met zich meebrengen in zijn persoonlijke leven.

Maar ze gaf ook redenen die misschien nog verrassender lijken: “Ik heb absoluut geen zin om me te verkleden en in het vliegtuig te stappen om de wereld over te steken. Ook moet ik hakken dragen als ik geen hakken kan dragen. Het verwart me allemaal, om eerlijk te zijn’, zei hij tegen The Telegraph. Caroline van der Plas maakte duidelijk dat ze vliegangst had en dat het toestel elke keer dat ze vloog crashte.

READ  In Nederland werd €34.000 ingezameld voor de ‘eerlijke’ dakloze Hajjar Al-Ali.

Voortgezette onderhandelingen

Meer politiek gezien vindt de voorzitter van de BBB dat hij niet genoeg ervaring heeft als parlementariër om het ambt van premier te bekleden. Zijn voorkeur gaat uit naar het voorzitten van zijn parlementaire commissie, die naar hij hoopt zo groot mogelijk zal zijn, terwijl de BBB momenteel een gekozen lid heeft, Caroline van der Plas zelf.

Zijn uitspraken zorgden voor veel reacties in de Nederlandse media. Ook onderzoeksjournalist Kim Van Geken ging uit elkaar Uit een tweet Daarin schreef ze: “Vereisten: iemand die graag op hakken loopt, goed gekleed, iemand die niet bang is om te vliegen. Iedereen die aan deze criteria voldoet, kan de nieuwe Nederlandse minister-president worden.” Caroline van der Plas antwoordde: “Aan eerlijk zijn over hoe je je voelt is voor sommige mensen moeilijk te begrijpen.”

Hoopt ​​deze week iemand anders voor de baan te nomineren. Dit zou iemand zijn met “internationale ervaring”. “Als hij of zij ja zegt, is de keuze voor mij simpel: ik word geen premier”, vatte hij samen. Als de onderhandelingen in een afwijzing eindigen, zal Caroline van der Plas haar standpunt in november “heroverwegen”.