Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er rijden straks meer IC-treinen tussen Brussel en Nederland (en die worden sneller).

Er rijden straks meer IC-treinen tussen Brussel en Nederland (en die worden sneller).

Het aantal intercity’s (IC’s) dat dagelijks Brussel met Nederland verbindt, zal vanaf eind 2024 verdubbelen en toenemen van 16 naar 32, maken de twee nationale spoorwegmaatschappijen NS en NMBS maandag bekend.

Op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam-Zuid en Brussel-Zuid, met haltes op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen-Centraal, rijden zestien nieuwe treinen in het huidige aanbod heen en terug. De reis van deze treinen duurt twee uur en 45 minuten minder dan vandaag. Deze treinen worden gezien als vervanging van de TGV-treinen die tussen de twee hoofdsteden rijden. De laatste doet er twee uur over om te reizen.

Het wordt een nieuwe, eerste rechtstreekse verbinding tussen Brussel (-Mid) en Antwerpen (-Centraal) met een IC-trein. Treinen die de twee Belgische steden met elkaar verbinden, stoppen meestal op verschillende stations langs de route, zoals Mechelen en Antwerpen-Berghem. Het is nog maar de vraag of reizigers op deze trein tussen Brussel en Antwerpen kunnen stappen, zoals dat vandaag het geval is met de treinen die NS in ons land rijdt.

Het huidige pad is gewijzigd

Vandaag verbinden IC-treinen Brussel-Zuid met Amsterdam Centraal. Ze maken meer tussenstops. Deze link blijft intact maar wordt ingekort. Vanaf 2025 stoppen 16 dagelijkse ritten tussen Rotterdam en Brussel-Zuid in Breda, Noord-Kemben, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berghem, Mechelen, Brussels Airport, Brussel-Noord en Brussel-Centraal.

Dit nieuwe systeem maakt een einde aan de directe verbinding tussen Brussels-Airport en andere kleinere stations met Amsterdam. Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) zal de reistijd met een aansluiting op Rotterdam niet veel verschillen van de huidige aansluiting.

De twee bedrijven moeten de exacte prijzen en timing voor deze toekomstige routes nog bepalen.

READ  Het vinden van Amazon's kantoren in Nederland... in een voormalige gevangenis

Steeds meer internationale bestemmingen

De NMBS meldt dat het aantal internationale bestemmingen dat vertrekt vanuit Brussel blijft toenemen. Dagelijks vertrekken 40 TGV’s en 40 reguliere treinen vanuit de hoofdstad naar een buitenlandse bestemming. Een haalbaarheidsstudie onderzoekt het voorstel om een ​​nieuwe verbinding Brussel-Parijs te lanceren, bovenop wat Thales al aanbiedt, naast het verhogen van de frequentie van treinen met onze Nederlandse buren.