Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland verkoopt zes Chinook-helikopters aan een Amerikaans bedrijf

Nederland verkoopt zes Chinook-helikopters aan een Amerikaans bedrijf

Deze in Amerika gebouwde helikopters worden vervangen door de nieuwste generatie CH-47F MYII CAAS bij de Nederlandse Luchtmacht (KLu), waarvan Den Haag heeft besloten zes andere toestellen te moderniseren en veertien exemplaren heeft aangeschaft. Van der Maat was van plan zes ex-Chinooks aan Oekraïne te schenken, maar ze waren uitgerust met een specifieke cockpit die alleen in Nederland en Singapore wordt gebruikt, waardoor ze ongeschikt waren voor de Oekraïense behoeften, aldus het ministerie van Defensie. Het vliegtuig zal worden verkocht aan Billings Flying Service (BFS), een bedrijf gevestigd in de Amerikaanse staat Montana (Noord) dat gespecialiseerd is in brandbestrijding, vrachtvervoer en rampenbestrijding. Het gebruikt acht Chinooks die al van het Amerikaanse leger zijn ontvangen, evenals andere helikopters (een Sikorsky UH-60 Blackhawk, vijf Bell 206’s, vijf Airbus AS350 B3’s, een MD 500 en een Hiller 12B). De verkoop van helikopters gaat gepaard met reserveonderdelen en testapparatuur, zegt dhr. aldus van der Mat. (België)

© 2023 Belga Nieuwsbrief. Alle reproductie- en weergaverechten voorbehouden. Alle informatie die in deze sectie wordt weergegeven (transcripties, foto’s, logo’s) wordt beschermd door intellectuele eigendomsrechten. Belga Nieuwsbrief. Bijgevolg mag niets van deze informatie worden gereproduceerd, aangepast, herverdeeld, vertaald, commercieel geëxploiteerd of hergebruikt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Belga Nieuwsbrief.

READ  Nederland verontschuldigt zich officieel voor slavernij