Nederland U21 werd geweigerd door de late Duitse gelijkmaker

Voor de tweede wedstrijd op rij verzuimde de Nederlandse U21 de leiding te nemen in het EK. Dit keer werden ze door Duitsland op 1-1 gehouden.

Na de openingswedstrijd tegen Roemenië stond er druk op Nederland. Die druk nam toe toen Roemenië zaterdag Hongarije versloeg. Erwin van de Louis Myron Podu besloot op de bank te sterven zodra Cody Gagpo begon, terwijl Sven Bodman en Abdu Harrow aan de kant kwamen.

Nederland worstelde om kansen te creëren zonder centrale spits, maar de beste kans van de eerste helft viel op Zhang Orange, waar Danny de Witt met een titel op de paal raakte. Ook Nederland kreeg een flinke klap toen Noah Long moest vertrekken met een knieblessure. In-farm club Brooke verliet het veld met aanvallende tranen en werd vervangen door Ferdie Gadioglu.

Drie minuten later in de tweede helft maakte Justin Kluward een enorme fout van de Duitse doelman om de openingstreffer te pakken te krijgen.

Duitsland domineerde in de zoektocht naar evenwicht, maar Gezel Sherben werd niet bedreigd. Toen kwam in de 84e minuut Lucas Necema van dichtbij om een ​​grote klap voor Nederland af te rekenen.

Op dat moment viel Brian Probe de laatste minuten in op een spits van Van de Louis. Hij kon echter geen succesvol doel vinden.

Nederland moet nu dinsdag Hongarije verslaan om door te gaan naar de volgende ronde van het toernooi. Ze zouden dat moeten doen zonder aanvoerder Dean Coupmeiners, die de tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg, en hij zou geschorst worden.

READ  In Nederland is het nieuwe parlement onvriendelijk tegenover buitenlandse studenten