Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In 2030 genoeg elektrische auto’s in Nederland om de klimaatdoelen te halen

In 2030 genoeg elektrische auto’s in Nederland om de klimaatdoelen te halen

In 2030 zullen er in Nederland voldoende betaalbare elektrische auto’s zijn om de doelen uit het klimaatakkoord te halen, blijkt uit onderzoek van financieel adviseur PWC. De overheid werkt ook aan een betere toegang tot het opladen en aan voldoende groene stroom om batterijen op te laden.

In een onderdeel van het klimaatakkoord staat dat vanaf 2030 alleen nog auto’s met elektromotor in Nederland worden verkocht. Volgens onderzoekers is er geen manier om dit doel te bereiken.

PwC schat dat tegen het einde van het decennium 1,9 miljoen elektrische personenauto’s op Nederlandse circuits zullen rijden, waarvan een vijfde op elektriciteit.

Momenteel zijn elektrische auto’s voor veel consumenten nog erg duur. De PWC schat echter dat de gemiddelde prijs van een elektrische auto met een actieradius van 300 km in 2024 lager zal zijn dan de prijs van een auto op fossiele brandstof. “Autofabrikanten zetten zich volledig in voor het produceren van elektrische auto’s vanwege de strenge CO2-normen en straffen voor het overtreden van de normen in de EU.”

Eind vorig jaar waren er in Nederland 230 duizend oplaadpunten. Wil het aantal elektrische auto’s zoals verwacht toenemen, dan zijn er 1,5 miljoen extra oplaadpunten nodig.

Volgens PwC komen er de komende negen jaar 644 nieuwe oplaadpunten per werkdag. De OCMW denkt dat dit mogelijk is met steun van de overheid. Het is belangrijk dat het nieuwe kabinet inspeelt op ontwikkelingen die duurzame vervoersmogelijkheden verbeteren, aldus PwC. Hieronder valt ook de openbaarmaking van elektrisch rijden in de wet, bij voorkeur binnen de EU.

READ  Koopt Nederland Rembrandts meesterwerk "Porte-Étendard"?