Nederland, Turkije en Noorwegen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de WK-kwalificatiewedstrijden van 2022

Het is een strijd van drie kanten die opvalt in Groep G van de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022. Nederland stelde zich zaterdag veilig tegen Montenegro (4-0). Duidelijk superieur, de spelers van Louis van Gaal openden de score na een strafschop dankzij Memphis Depay (36), die zijn 29e doelpunt maakte in 70 interlands.

Ondanks wat zorgen aan het begin van de tweede helft, met een zeer laag balverlies van Wijnaldum (48e positie) of een onveilige terugpass van Malacia (55e positie), liep Oranje vervolgens uit de hand. Depay bezorgde zichzelf twee doelpunten na een biljartwedstrijd in het strafschopgebied (62e plaats), voor Wijnaldum, goed gepresenteerd door Berghuis in het strafschopgebied (70), en daarna Gakpo, met een blessure in de bovenhoek (76), niet verergerend het teken.

Turkije voert de groep aan

Ondertussen was Turkije getuige van een ontmoeting op twee snelheden tegen Gibraltar (3-0). Na een lastige primeur bracht de Turkse coach Senol Gunes bij rust de situatie recht met drie wissels. Trainingswinnaar: Dervisoglu (54e plaats), Calhanoglu (65e plaats) en Karaman (83e plaats) scoorden allemaal.

Eerder op de avond bevestigde Noorwegen zijn goede vorm door Letland (2-0) te verslaan. Erling Haaland, die woensdag al topscorer was tegen Oranje, opende in de 20e minuut de score met een penalty en bracht zijn totaal op 9 doelpunten in 14 interlands. Tijdens de ontmoeting verdubbelden de Noren de voorsprong in de 66e minuut via Al-Younoussi met een cruciale pass van Stade Rhein-Berger Melling. Turkije leidt deze groep met 11 punten, één punt voorsprong op zijn concurrenten.