Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland stuurt een militair vliegtuig naar Turkije ter ondersteuning van rampenbestrijding.

Nederland stuurt een militair vliegtuig naar Turkije ter ondersteuning van rampenbestrijding.

Aldus AA/Rotterdam/Mennatallah

Nederland heeft donderdag aangekondigd dat het een C-130 militair transportvliegtuig naar Türkiye zal sturen om evacuatie- en reddingsoperaties in door aardbevingen getroffen gebieden te ondersteunen.

Minister van Defensie Kajsa Ollongren zei in een toespraak voor het parlement dat “doktoren ook met een C-130 naar Turkije zullen worden gestuurd”.

Hij merkte op dat de uitrusting en het medisch personeel “vrijdag hun bestemming zullen bereiken”, eraan toevoegend dat een C-130 zou worden gebruikt om de gewonden naar verschillende delen van Turkije te vervoeren.

Ollongren zei dat het ministerie van Defensie er alles aan doet om Türkiye te steunen.

Uit de laatste officiële cijfers blijkt dat 17.134 mensen zijn omgekomen en 70.347 gewond zijn geraakt na de verwoestende aardbeving die Zuid-Turkije trof.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die de getroffen gebieden bezocht, beloofde ze binnen een jaar weer op te bouwen, aangezien de zoek- en reddingsoperaties onverminderd doorgaan.

Maandag vroeg trof een aardbeving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter Zuid-Turkije en Noord-Syrië, uren later gevolgd door een nieuwe aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter en gewelddadige naschokken, waarbij in beide landen enorm veel mensenlevens verloren gingen en grote schade werd aangericht.

​​​​​​​

*Vertaald uit het Arabisch door Majdi Ismail

Slechts een deel van de berichten die Anadolu Agency uitzendt naar haar abonnees via het Internal Broadcasting System (HAS) wordt in verkorte vorm uitgezonden op de AA-website. Neem contact met ons op om u te abonneren.