Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Amsterdam verbiedt cannabis op de rosse buurt

Nederland: Amsterdam verbiedt cannabis op de rosse buurt

Cannabis mag niet meer gerookt worden in de straten van Red Flag District. De stad Amsterdam, bekend om zijn vele bordelen en geteisterd door misdaad en intimidatie, kondigde deze week aan het verbod vanaf half mei in te voeren.

De verhuizing, samen met strengere alcoholbeperkingen en de sluiting van cafés, bars, restaurants en bordelen het weekend ervoor, zal helpen om “grote overlast” aan te pakken, zei de gemeente in een verklaring. Prostitutie is legaal in Nederland en de bordelen van de beroemde rosse buurt van Amsterdam, gelegen in het stadscentrum, zijn een van de belangrijkste toeristische attracties van de hoofdstad.

Inwoners van de omgeving worden getroffen door het massatoerisme

Het gebied werd ooit door de politie de “Square Mile of Misery” genoemd vanwege de toename van de lokale misdaad en de drukte van jonge feesttoeristen. Inwoners van de wijk schamen zich “te veel voor massatoerisme en alcohol- en drugsmisbruik op straat”, aldus de gemeente in een persbericht. “Toeristen trekken ook straatverkopers aan, wat leidt tot criminaliteit en onveiligheid”, vervolgde hij, eraan toevoegend dat de sfeer in de buurt “slecht kan worden, vooral ’s nachts”.

De gemeente hoopt met een verbod op het roken van cannabis op straat de overlast te verminderen en als de maatregel niet het verwachte resultaat heeft, is ze van plan het verbod uit te breiden naar de terrassen van coffeeshops. Sinds de jaren 70 gedoogt de Nederlandse overheid deze bedrijven die cannabis verkopen aan consumenten. De productie en distributie van cannabis daarentegen is illegaal.