Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een kwart van de jongeren vindt de Holocaust een ‘mythe’ of een overdreven verhaal

Een kwart van de jongeren vindt de Holocaust een ‘mythe’ of een overdreven verhaal

Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) weet niet dat de Holocaust zes miljoen slachtoffers heeft geëist. Een derde van de 25- tot 35-jarigen zegt niets te weten over het wereldberoemde werk van Anne Frank, die stierf in een concentratiekamp van de nazi’s.

“Schokkend genoeg 23% van de millennials [nés entre 1980 et 2000] Ik denk dat de Holocaust een mythe is of overdreven, Edo Verdoner, nationaal coördinator voor de strijd tegen antisemitisme, analyseerde de studie die op 25 januari is vrijgegeven door de Claims Conference, een internationale organisatie die de belangen van overlevenden van de Holocaust behartigt. Een eerdere studie van dezelfde instelling had vergelijkbare niveaus van scepsis.

Antisemitisme is de vraag in Nederland en 65% van de 2.000 ondervraagden denkt dat het fenomeen in hun land voortduurt. Voor het verleden blijft het loutere ophitsen ervan een pijnlijke beproeving: van de 140.000 Joden die in het koninkrijk op de lijst staan, werden er 102.000 uitgeroeid of stierven in de kampen. Dat is naar verhouding het hoogste cijfer in Europa.

Lees verder Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Europese regeringen werden aangespoord om op te treden tegen antisemitisme

In januari 1941 werden joden in Nederland gedwongen zich te laten registreren bij de overheid. Het hele ambtenarenapparaat stond in dienst van het bezettingsregime, dat was ingesteld door de Reichskommissar, Arthur Chasse-Inquart. In de daaropvolgende maanden vertrouwde de Duitse bezetter op de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) van Anton Massert, die 50.000 leden had, en begon een militie van 10.000 aanhangers te deporteren om zich bij de Waffen-SS aan te sluiten. Ondanks deze kant van de geschiedenis denkt 22% van de Nederlandse jongeren van wel “Aanvaardbaar” Een persoon houdt zich momenteel aan neonazistische stellingen, bevestigt 13% “twijfel niet” Op dit punt.

READ  Video. Hoe halen we inspiratie uit Nederland voor onze fietsroutes?

Complottheorieën

Een andere belangrijke les uit het onderzoek van de Claims Conference is dat ambtenaren proberen de heropleving van antisemitische sentimenten tegen te gaan en de rol van het land tijdens de Tweede Wereldoorlog te verduidelijken. Het is waar dat 53% van de ondervraagden gelooft dat hun land niet betrokken was bij de genocide.

In januari 2020 bood de liberale premier Mark Rutte officieel excuses aan voor de jodenvervolging. Onze overheidsinstellingen functioneren niet als bewakers van gerechtigheid en veiligheid.”Hij legde het met een zucht uit ‘De meeste Nederlandse officieren voerden de bevelen van de bezetter uit’. Een redelijke ingreep “Geschiedenis en symboliek” door gemeenschapsleiders.

Je zou 32,39% van dit artikel moeten lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.