Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Studentenvereniging opgeschort na ‘ernstige mishandeling’ tijdens mist

Nederland: Studentenvereniging opgeschort na ‘ernstige mishandeling’ tijdens mist

Een spreuk die niet grappig is. De mannenstudentenvereniging LANX aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (Nederland) heeft zondag aangekondigd dat zij hun studentenvereniging, bekend als ‘Ares’, heeft opgeschort vanwege een verstoring tijdens een eerstejaarsreis naar Roemenië vorig jaar, aldus het Nederlandse publiek. media ons.

In een lange brief Gepubliceerd op haar website, beschreef de vereniging de aanklachten tegen de broederschap. In november vertrokken de eerstejaarsstudenten op consolidatiereis naar Boekarest, Roemenië, en ontvingen een lijst met taken die ze tijdens hun verblijf moesten uitvoeren. Volgens LANX zijn deze “schandelijk” en “grof ongepast”. De vereniging lokt “grove misstanden” uit, zo bleek hem tijdens een interview met weekblad de Groene Amsterdammer. “We zijn erg geschokt”, benadrukt de vereniging.

Je moet “taken” voltooien om punten te verzamelen

Tijdens de reis moesten de Nederlandse studenten elke dag verschillende “taken” uitvoeren om punten te verzamelen voor de ranglijst. Aan het einde van de reis kregen de studenten met de laagste scores een onverklaarde “toestemming” in de brief van de LANX-vereniging.

“Elke dag moeten eerstejaarsstudenten foto’s opsturen om te bewijzen dat ze de opdrachten hebben voltooid”, merkt de Studentenvakbond op. Onder deze bijzonder ongepaste, verwerpelijke verzoeken: “Vind een vluchteling”, “Steel een item in een stripclub”, evenals de hele categorie “Vrouwen en geslacht”. “Het druist in tegen alles waar wij als vereniging voor staan”, zegt LANX

‘Broederschap is voor ons totaal onwaar’

De broederschap werd onmiddellijk geschorst en voor de start van het schooljaar uitgesloten van verenigingsactiviteiten. Integratie van nieuwe leden is momenteel dus onmogelijk. LANX-voorzitter Tom Brink zei dat Ares eerder een ontgroeningsscript had ingediend bij de studentenvereniging, maar dat “de studentenvereniging volledig tegen ons heeft gelogen.” ‘Wij zouden deze werken nooit hebben goedgekeurd’, zei hij.

READ  Nederland scherpt maatregelen aan, Spanje laat financiële regels vallen

De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam komen maandag bijeen om te bespreken hoe dit ‘aanhoudende gedrag’ kan worden bestreden, aldus de NOS. Volgens het bureau Belga citeert de Belgische media RTL-informatie, LANX “koppelde nieuwelingen aan een vertrouwd persoon”, zodat ze konden getuigen. “We ondernemen aanvullende stappen om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag zich niet meer voordoet”, concludeert de vereniging in haar brief.