Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland schort vluchten uit het VK op

Dit is een preventieve maatregel om de verspreiding van vervuiling door de nieuwe stam Govit-19 in het Verenigd Koninkrijk te voorkomen.

De Nederlandse regering heeft zondag alle passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk opgeschort nadat in Nederland was ontdekt dat het besmet was met een variant van het coronavirus dat circuleert in een deel van de Britse regio.

De schorsing gaat in op zondag om 06.00 uur en blijft van kracht tot 1 januari.

Een “preventieve beslissing”

Het komt slechts enkele uren nadat de Britse regering de herbeheersing van Londen en het zuidoosten van het VK aankondigde in een poging besmetting door een nieuwe stam van het virus te voorkomen.

“De besmettelijke mutatie van het Govit-19-virus verspreidt zich in het VK. Er wordt gezegd dat het zich heel gemakkelijk en snel verspreidt en het is erg moeilijk op te sporen.” Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid zei in een verklaring.

Het RIVM, de Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor de volksgezondheid, beveelt aan “elke introductie van deze variant van het virus uit het VK zoveel mogelijk te beperken door het beperken en / of beperken van het verkeer van passagiers uit het VK”.

Het kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte heeft een “voorzorgsbesluit” genomen om vluchten uit het VK te verbieden, aldus het rapport, eraan toevoegend dat de kwestie van andere vervoerswijzen nog steeds in overweging is.

Vijf weken gevangenisstraf

Nederland legt momenteel een uitsluiting van vijf weken op tot half januari om herhaling van het virus te voorkomen, waarbij scholen en niet-essentiële bedrijven worden gesloten.

READ  De partij van Geert Wilders kreeg het ministerie van Vreemdelingenzaken

Volgens het ministerie van Volksgezondheid “onthulde een onderzoek in Nederland begin december een virus dat lijkt op het virus dat in het Verenigd Koninkrijk wordt beschreven”. Nederlandse experts zijn bezig om vast te stellen of er andere contaminanten bij betrokken zijn.

De Britse premier Boris Johnson onthulde zaterdag dat het virus, dat zich verspreidt in Londen en het zuidoosten van het VK, tot 70 procent besmettelijker is dan de vorige ziekte.