Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Unilever: Aandeelhouders in Nederland stemmen op één moedermaatschappij in Londen

Unilever: Aandeelhouders in Nederland stemmen op één moedermaatschappij in Londen

Door

AFP

geplaatst op21 september. 2020

Voedsel- en cosmeticabedrijf Unilever zei maandag dat haar aandeelhouders in Nederland voor een in Londen gevestigd moederbedrijf hebben gestemd, de eerste stap van de groep om het 90-jarige tweejarige jaar af te sluiten.

AFP

Bijna alle aandeelhouders die de Nederlandse aandelen van Unilever in Rotterdam en Londen bezitten, stemden voor: 99,42% stemde voor tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering online, aldus de groep in een verklaring.

Unilever kondigde in juni aan dat het zijn Nederlandse en Britse bedrijven zou fuseren met Unilever PLC, een moederbedrijf gevestigd in Londen, waarvan het hoopt dat het beter zal reageren op toekomstige uitdagingen, waaronder die van de Govt-epidemie.

Het panel zei dat de grensverband tussen Unilever NV en Unilever PLC onderworpen was aan de goedkeuring van belanghebbenden in het Verenigd Koninkrijk en het Hooggerechtshof van Engeland en Wales.

Het management van Unilever is van mening dat het duale systeem een ​​handicap kan blijken te zijn, bijvoorbeeld bij de verkoop van groepsmaatschappijen.

In 2018 probeerden ijsmaker Ben & Jerry en Soap Dove hun hoofdkantoor te verhuizen van Londen naar de Nederlandse haven van Rotterdam. Maar hij moest zich terugtrekken na een aandeelhoudersopstand in het Verenigd Koninkrijk, omdat het plan zijn notering in Londen zou hebben beëindigd.

Op dit moment belooft Unilever dat haar aanwezigheid en activiteiten in beide landen ongewijzigd zullen blijven en dat het beursgenoteerd zal blijven in Londen en Amsterdam.

Unilever is ontstaan ​​in 1930 als gevolg van de fusie van de Nederlandse margarinemaker Margarine Uni met de Britse zeepmaker Lever Brothers. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldwijde agribusiness, met merken als Lipton Tea, Magnum Ice Cream en Fibre Foods in zijn portfolio.

READ  Vóór koning Charles III en koningin Camilla verwelkomde Kenia Maxima uit Nederland.

Alle rechten op reproductie en weergave zijn beschermd.
© 2021 Agentschappen France-Press
Alle informatie die in deze sectie wordt gereproduceerd (of mogelijk op deze pagina staat) wordt beschermd door de intellectuele eigendomsrechten van AFP. Bijgevolg mag geen van deze informatie op enigerlei wijze worden gereproduceerd, gewijzigd, herverdeeld, vertaald, commercieel geëxploiteerd of hergebruikt zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de AFP. AFP is niet aansprakelijk voor eventuele onvermijdelijke vertragingen, fouten of tekortkomingen, of voor de gevolgen van acties of transacties die op basis van deze informatie worden uitgevoerd.