Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Botsingen met de politie in Nederland tijdens een protest tegen anti-Govt

De Nederlandse politie viel het paard aan, gebruikte waterkanonnen en arresteerde zondag tientallen mensen in Den Haag. Er braken conflicten uit na de strijd tegen maatregelen om het nieuwe coronavirus te verspreiden.

Honderden mensen verzamelden zich in het centrum van Den Haag om te protesteren tegen de verhuizing en om een ​​afstand van 1,5 meter tussen mensen te ondersteunen, vooral in openbare ruimtes.

Waarnemend burgemeester Johann Remkes verbood aanvankelijk het protest, na berichten dat veel voetbalsupporters zouden vertrekken voordat de betoging voor onbepaalde tijd was toegestaan.

Volgens de politie ging het protest vreedzaam door totdat supporters in botsing kwamen met de politie en stenen en flessen naar hen slingerden. Dan, “De laatste demonstranten weigerden het toneel te verlaten en werden gearresteerd onder antiregeringswettenDat zegt de Haagse politie in een tweet.

De Nederlandse politie gebruikte waterkanonnen om de overgebleven demonstranten in Den Haag uiteen te drijven.

© Robin von Longquijen / ANP / AFP

Ongeveer 400 mensen werden gearresteerd“Maar velen werden snel vrijgelaten, voegde de politie eraan toe. Vijf mensen die stenen gooiden, werden gearresteerd op het centraal station.

Nederland koos echter voor een aanpakGevangenisstraf is slim“, Minder streng dan andere Europese landen. Restaurants, bioscopen, cafés, musea en terrassen werden goedgekeurd om op 1 juni open te gaan, maar vanwege de regelgevende afstand tussen klanten, was het aantal beperkt tot 30 per bedrijf.

Covid-19 en 49.590 doden zijn gemeld in Nederland, inclusief ’s nachts van zaterdag op zondag.

Blijf lezen over deze onderwerpen