Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland doet een test om de openbare ruimte te heropenen

Gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 2
Artikel geschreven door

J. Casparutto, C. Dolmer, O. Wislet – Frankrijk 2

Franse televisies

Nederland doet een experiment op openbare plaatsen. Het beleid is simpel: Bewoners krijgen een QR-code als ze negatief testen op Covit-19. Daarna kunnen ze 40 uur naar cafés, theaters en dierentuinen.

Kyugenhof is elk voorjaar de trekpleister van Nederland. Deze beroemde bloementuin – een van de grootste ter wereld – opent voor het eerst in twee jaar tot grote vreugde van bezoekers. “Dit is een cadeau. We voelen ons zoveel beter, bovendien is het weer vandaag beter. Gratis testen is niet echt een belemmering om je eraan aan te passen. “Na onze test ontvangen we binnen 10 minuten een e-mail waarin staat dat we negatief zijn, wat ons een code geeft“, Legt Lewis uit.

De test duurt maar een paar dagen, en ook cafés zullen zich zorgen maken. Klanten zullen als proefkonijn dienen. Binnen bestuderen wetenschappers hun bewegingen met behulp van elektronische badges, die de afstand tussen mensen en de tijd die ze met elkaar doorbrengen kunnen bepalen. Dankzij deze omvangrijke experimentele strategie hoopt de Nederlandse overheid ook op zeer korte termijn culturele ruimtes te definiëren.

READ  De gemaskerde man gaf zich over en werd gearresteerd, en alle gijzelaars werden vrijgelaten