Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland ontving in het eerste kwartaal een miljoen vaccins minder dan verwacht

Het land verwacht dat de EU – en daarmee Nederland – overeenkomsten sluit met farmaceutische bedrijven om 4,3 miljoen vaccins te ontvangen in de eerste drie maanden van 2021. Door productieproblemen en vertragingen had Nederland echter nog maar 3,4 miljoen stuks.

Nederland ontving in het eerste kwartaal 3,4 miljoen coronavirusniveaus

De eerste distributie van vaccins kwam eind 2020 van Pfizer / Bioentech. Rekening houdend met die eerste batch, zal Nederland nu naar verwachting een totale dosis van 4,5 miljoen krijgen. Cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schatten het land echter op zo’n 3,6 miljoen.

Vertragingen in het astrogene vaccin – nu bekend als vaxgevria – resulteerden in een zeer aanzienlijk tekort. Het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf heeft beloofd in het eerste kwartaal van dit jaar 1,5 miljoen doses af te leveren. In feite werden er minder dan 900.000 hoeveelheden verkregen.

Moderna maakt zich schuldig aan overdrijving – of misschien aan ondermijning. Het Amerikaanse bedrijf zei dat het had gesuggereerd dat hun “markeringdistributietafel” 400.000 eenheden zou kunnen leveren, maar tot nu toe zijn er slechts 240.000 ontvangen. Bovendien beloofde Pfizer 2,6 miljoen doses, iets meer dan de 2,5 miljoen die na de eerste levering in december werden ontvangen.

Ligt Nederland op schema om de vaccinatiedoelstellingen te halen?

De Nederlandse regering is optimistisch over de toekomst van het coronavirusvaccin in Nederland en hoopt dat de geplande opleveringen zullen plaatsvinden zoals beloofd. Nederland zal naar verwachting tussen april en juni bijna 17 miljoen doses ontvangen, met de eerste levering van Johnson in de tweede helft van deze maand. Het vijfde vaccin van Novamax zal de komende maanden door de EMA worden goedgekeurd.

READ  Het nieuwe belastingplan van de Nederlandse overheid en de ‘grote gevolgen’ daarvan voor KLM en Nederland

Tot nu toe hebben zo’n drie miljoen mensen in Nederland in ieder geval één baan gekregen tegen het coronavirus. Volgens de vaccinatiedoelstellingen van de regering zouden eind april vier miljoen vaccinaties moeten plaatsvinden.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.