Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een kleine verandering in het welzijn van de mensen in Nederland in 2020

Fotocredit: David Jackson (Bexels)

Sosia Uit nieuwe cijfers blijkt dat het persoonlijke en sociale welzijn van mensen in Nederland het afgelopen jaar niet is veranderd. Deze bevindingen komen uit een recent onderzoek van Nederland (CBS) naar sociale cohesie en welzijn in Nederland.

Het welzijnsniveau is zelfs licht gestegen. In 2019 beoordeelde 64,7 procent van de volwassenen in Nederland hun persoonlijk welzijn als ‘superieur’. In 2020 zal het gestegen zijn tot 66,2 procent.

Ondanks de toename van het algehele persoonlijke welzijn, is de mate van tevredenheid in hun sociale leven voor veel volwassenen iets lager. In 2019 zei 81,7 procent van de mensen tevreden te zijn met hun sociale leven, vergeleken met 83,1 procent. Dit kan het gevolg zijn van opgelegde sociale restricties om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Gender- en opleidingskloven

Uit de studie bleek dat mannen meer kans hadden op een hoger welzijn dan vrouwen. Het ontdekte ook dat het algemene welzijnsniveau hoger was bij mensen van 35 jaar en ouder dan bij ouderen.

Bovendien laten de bevindingen een heel andere kijk op het welzijn van mensen met verschillende opleidingsachtergronden zien. Van de lager opgeleiden beoordeelde slechts 55,1 procent hun welzijn als hoog. Bij de midden- en hoger opgeleiden steeg het cijfer echter tot respectievelijk 65 procent en 76,1 procent.

Vertrouwen in bedrijven

Het CBS zag het vertrouwen in de Nederlandse publieke instellingen dramatisch toenemen. Terwijl bijvoorbeeld 73,3 procent van de volwassenen in 2019 een ‘zeer hoog’ of ‘hoog’ vertrouwen in de politie heeft, zal dit in 2020 stijgen tot 77,8 procent. Ook het vertrouwen in de overheid nam fors toe, van 39,2 procent naar 52,4 procent.

READ  Nederland faciliteert anti-virusmaatregelen

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Auteur: Rachel Wickerman