Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

M 700M Open Dutch Fiber gelanceerd in Nederland: dit is wat u moet weten

K.K.R., Een wereldwijde investeringsmaatschappij en Deutsche Telecom Capital Partners (D.T.C.P.), Een site voor investeringsbeheer, heeft aangekondigd een overeenkomst te hebben bereikt T-Mobile Nederland Start een joint venture genaamd Open Dutch Fiber.

Open Dutch Fiber om nieuwe glasvezeldiensten in Nederland aan te bieden

Open Dutch Fiber, dat voor het grootste deel in handen is van KKR en een minderheidspartner heeft met DTCP, dat in Nederland fibre-to-the-home (FDTH) breedband levert. Het zorgt voor hoogwaardige glasvezelverbindingen voor Nederlandse inwoners en bedrijven, voornamelijk in stedelijke gebieden. De site heeft een open raamwerk en zal bulkvezeldiensten beschikbaar maken voor alle operatoren.

Industrie en infrastructuur na COVID

Zoek naar oplossingen voor de meest urgente problemen in de industrie en infrastructuur … Meer weergeven
Zoek naar oplossingen voor de meest urgente problemen in het thema industrie en infrastructuur. Laat minder zien

Vicente Wendo, medeoprichter en CEO van DTCP, zegt: “De oprichting van Open Dutch Fiber is een belangrijke mijlpaal in het versnellen van de uitrol van glasvezel in Nederland en een blauwdruk voor innovatieve financiële oplossingen in de Europese digitale infrastructuur. We geloven sterk in het delen van digitale infrastructuur en het opzetten van open Nederlandse glasvezel als een open access-model, dat operators een aantrekkelijke economie en de beste prijs voor consumenten biedt. ​

Deze activiteiten beginnen in het tweede kwartaal van 2021 met een totale investeringsverplichting van ongeveer $ 700 miljoen. Er zijn al bouwcontracten.

Ter ondersteuning van de release hebben Open Dutch Fiber, de mobiele operator, en FMC Challenger D-Mobile in Nederland een overeenkomst getekend met Nederland. T-Mobile Nederland heeft een mobiel platform met 6,8 miljoen klanten en een stabiele basis van 682.000, en wordt het anker van Open Dutch Fiber met een 20-jarig contract.

Het management team

Open Dutch Fibre wordt geleid door Jordi Nieuwenhuis en Uwe Nickel, die ervaring hebben met het leveren van snelle, hoogwaardige en goedkope plannen om glasvezelbreedband in te zetten. Eerder waren de twee co-CEO’s van Deutsche Glassface in Duitsland, waar ze duurzame breedbandinfrastructuur naar meer dan 1 miljoen huishoudens en 6.000 bedrijven brachten.

Met name Deutsche Glassfacer werd in februari 2020 verkocht aan EQT Infrastructure en Omers door KKR Infrastructure. Daarom werkt KKR samen met Niwenhuis en Nickel in een heropende Nederlandse glasvezel joint venture. Hij zal worden vergezeld door Michael Griffon als CEO bij Open Dutch Fibre, waar hij toezicht zal houden op de dagelijkse activiteiten van het bedrijf.

Digitalisering van Nederland

Jordi Nieuwenhuis, medeoprichter van Open Dutch Fibre, zegt: “Nederland heeft behoefte aan een hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbinding, en dit is versneld door structurele veranderingen in de werkwijze van bedrijven en burgers die door Govt zijn ingebracht. 19 Crisis. ​

Nieuwenhuis vervolgt: “We ontwikkelen een digitaal infrastructuurplatform met open toegang voor alle operatoren, waardoor een efficiënt en snel gebruik van kapitaalmiddelen wordt gegarandeerd, terwijl economisch buitensporige infrastructuur wordt vermeden. We kijken ernaar uit om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de digitalisering van Nederland ten behoeve van Nederlandse gezinnen en bedrijven. ​

KKR zal investeren via zijn Global Infrastructure Investors Funds. De Global Infrastructure Strategy, opgericht in 2008, heeft een team van meer dan 50 toegewijde beleggingsexperts. Momenteel beheert het bedrijf meer dan B 27B aan infrastructuuractiva en heeft het meer dan 40 infrastructuurinvesteringen gedaan in verschillende subsectoren en geografie.

READ  Kunnen we een weekend naar Nederland?

Na gelijkaardige investeringen in Deutsche Glassfacer in Duitsland, Hyperoptic in het VK en Fibre Cop in Italië, profiteert Open Dutch Fibre van KKR’s expertise in open infrastructuur en glasvezelgebruik.

DTCP Infra heeft ervaring in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de ontwikkeling van digitale infrastructuur via zijn financiële en industriële partners. Het investeert in Europese digitale infrastructuur in drie branches: torens, glasvezel en datacenters. De investeringen in Zwitserse torens en community fiber zullen hand in hand gaan met de voordelen van open Dutch fiber.

Future Hamburg Award 2021

Oproep voor startups met innovatieve oplossingen voor toekomstige steden over de hele wereld.

Oproep voor startups met innovatieve oplossingen voor toekomstige steden over de hele wereld. Laat minder zien