Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland heeft $ 1,4 miljard veiliggesteld achter het windenergieproject in Dublin in verband met plannen om zijn kolencentrales te sluiten.

Dublins eerste projectbedrijf voor maritieme windparken heeft Nederland voor $ 1,4 miljard aangeklaagd wegens plannen om zijn kolencentrales te sluiten.

Nadat de Nederlandse regering een klimaatactiebeleid had aangenomen waarbij de kolenstroom in 2030 zou worden uitgefaseerd, diende het nationale energiebedrijf RWE een claim in voor compensatie.

De afdeling voor schone energie, de RWE Renewable, leidt ondertussen de ontwikkeling van de Dublin-lijn van windturbines tot 61 turbines, waarvoor later dit jaar een aanvraag voor een bouwvergunning moet worden ingediend.

De RWE zegt dat er geen tegenspraak is tussen haar juridische actie tegen de Nederlanders en haar positie als koploper in de Groene Energie.

“RWE ondersteunt expliciet de energieverandering in Nederland en neemt maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen”, aldus het bedrijf. “We trekken geenszins vraagtekens bij de kolenfase waartoe het Nederlandse parlement heeft besloten.

“We hebben echter niet gelijk als we aannemen dat de wet niet voorziet in vergoeding van schade aan de activa van het bedrijf.

“We hebben een arbitrageprocedure tegen Nederland aangevraagd bij het International Centre for the Settlement of Investment Disputes (ICSIT).”

De RWE creëerde in 2015 een energiecentrale om kolen en fossiele brandstoffen in Nederland te laten draaien, maar in 2019 wonnen klimaatactivisten een grote rechtszaak, waarin ze oordeelden dat de Nederlandse overheid onvoldoende actie had ondernomen tegen de klimaatcrisis.

Een kolenfase werd later aangekondigd. De RWE zegt dat ze niet genoeg tijd hebben om hun fabriek tegen 2030 om te schakelen naar alternatieve brandstoffen en geld zullen verliezen bij de omschakeling.

Het in Duitsland gevestigde bedrijf heeft zijn claim ingediend onder de Energy Charter Agreement, die de investeringen van energiebedrijven in het buitenland beschermt.

READ  Nederland: Activisten blokkeren snelweg uit protest tegen klimaatverandering

De RWE gebruikte het charter eerder in 2010 om Spanje aan te klagen voor het wijzigen van de regels rond concessies aan windparken in de nasleep van de financiële ineenstorting.

Het bedrijf zei dat de veranderingen zijn inkomsten hebben beïnvloed en een claim indienen van meer dan $ 60 miljoen. De rechtszaak werd afgelopen december tegen het bedrijf aangespannen voor $ 28 miljoen en m 3 miljoen aan kosten.

De RWE startte opnieuw een rechtszaak tegen Spanje, die zeven jaar duurde voordat deze eerder dit jaar werd geannuleerd.

In Ierland heeft het bedrijf gewerkt aan een aantal kust- en offshore-windenergieprojecten, met name de Dublin-lijn, die werd voorgesteld voor de banken Kish en Bray, die 10 km uit de kust liggen. Moedig zijn.

Als het planningsproces soepel verloopt, zal de bouw naar verwachting in 2024 twee jaar duren.

De regering leunt zwaar op maritieme energie om haar aanbod van hernieuwbare energie drastisch te vergroten en de CO2-uitstoot van het land tegen 2030 te halveren.

De RWE citeert Climate Emergency en het klimaatactieplan van Ierland bij het promoten van het Dublin Sequence Plan.

Het heeft tot doel “een belangrijke bijdrage te leveren aan het behalen van de hernieuwbare doelstellingen van Ierland, naast het creëren van lokale banen en investeringen”.

Het zegt dat het vastbesloten is om al zijn kolenactiviteiten af ​​te bouwen en tegen 2040 een koolstofneutraal bedrijf te worden.

Momenteel komt een kwart van de elektriciteitsopwekking van het bedrijf uit hernieuwbare bronnen en de rest uit steenkool, bruinkool en kernenergie.

Mechanismen zoals de Energieakkoord en de ICSID worden steeds vaker gekoppeld aan de opname van vergelijkbare investeringsbeschermingen in de Comprehensive Economic and Trade Agreement (CEDA) met Canada, vooral in Ierland. Zijn goedkeuring.

READ  Een weekendje Nederland: Groningen en Amsterdam

De commissie EU-aangelegenheden van Oireachtas is begonnen met een reeks bijeenkomsten tijdens CETA Controverse.

Online redacteuren