Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het pilotprogramma zal 80 shows in negen dagen in Nederland zien

Wat zijn de risico’s van het oplopen van de ziekte van Govt-19 tijdens een show? De Nederlandse overheid probeert die vraag goed te beantwoorden door in negen dagen een reeks van 80 testprogramma’s te draaien. Daarna kan de pleidooi voor een terugkeer naar livemuziek aanzienlijk worden versterkt

De Nederlandse regering heeft een uitgebreid proefprogramma van culturele evenementen aangekondigd, waarbij Nederland gedurende negen dagen meer dan 80 concerten organiseert. Volgens een IQ-rapport.

Concertzalen in het hele land, waaronder Paradiso in Amsterdam en de Melkweg, zullen tussen 22 april en 30 april 2021 ongeveer 11.000 toeschouwers verwelkomen op shows met beperkte capaciteit.

De Programma Strekt zich uit in april en omvat theatervoorstellingen en museumopeningen en het gebruik van testcertificaten die de Govt-19-testresultaten of vaccinstatus tonen.

Projectdeelnemers zijn verplicht om bij binnenkomst een negatief Covit-19 testresultaat te tonen of een bewijs van vaccinatie te tonen en de sociale afstandsregel van 1,5 meter binnen de concertzaal te volgen.

“We hebben nauw overleg met gemeenten over de haalbaarheid en uitvoering van pilots”, zegt Ingrid von Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

“Als dat lukt, kunnen we een goede start maken met een grote hoeveelheid testbewijs. Het is belangrijk om te beginnen met alle culturele instellingen die lange tijd geen publiek hebben weten te winnen. Monumenten, musea, theaters en concerten kunnen nu voorzichtig hun deuren openen. ​

Enkele van de evenementen in april werden bijgewoond door 1.500 mensen in Kasteelorgel, 2.500 in het Nederlands Open Museum van Arnhem, 1.500 in het Maritiem Museum in Amsterdam en 1.500 in het Utrechtse Spoorwegmuseum.

READ  Koningin Máxima en koning Willem-Alexander verblijven deze vrijdag in Amsterdam.

Het proefproject vindt plaats met de aanstaande testoptredens van de Fieldlab-evenementen die eerder vandaag zijn aangekondigd, waaronder het Eurovisie Songfestival in mei en de 3 FM Awards.

De 3FM Awards worden op 15 april uitgereikt in de Divolverdenberg, Utrecht, met ruim 1.000 deelnemers. Er wordt verwacht dat de show zoon Myux en The Wise zal spelen.

De meest recente piloten van fieldlab-evenementen waren getuige van testceremonies op 20 en 21 maart op de locatie Lowlands in Pittsburgh. De nieuwe Coronassek-applicatie van de overheid is getest op festivals.

Bekijk de data voor het volledige pilootproject Website van de federale overheid, De artiesten die zullen optreden zijn nog niet volledig genoemd.

Op 12 maart is het een jaar geleden dat de live-entertainmentindustrie in Ierland werd gesloten.