Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland met drie doelpunten verslaan, dat hebben de Duivels niet meer gedaan sinds Constant Vanden Stock

Nederland met drie doelpunten verslaan, dat hebben de Duivels niet meer gedaan sinds Constant Vanden Stock

The Devils speelden 7 officiële wedstrijden op Nederlandse bodem tegen Nederland en wonnen daar nooit, met zes nederlagen en een 0-0 gelijkspel in 1973, wat een schandaal werd nadat Jan Verheyen (de vader van Kert) een doelpunt afkeurde. Denkbeeldig buitenspel. Het kostte de mannen van Gothel het WK 1974.

Slechts 2 van de 61 pogingen waren genoeg hits

Oranje was in hun 117-jarige geschiedenis 61 keer gastheer van de Rode Duivels. 12 Belgische overwinningen en slechts 2 met minstens 3 goals. Eerst in 1926 (1-5) en tweede in 1961 (0-4). De koets heette toen Constant Vanden Stock. Roger Clausen scoorde tweemaal.

We slikken gemiddeld 2,8 doelpunten tegen

Op zondag kunt u beter niet verzilveren, want onze buren krijgen strikt pauze. Maar gemiddeld scoren de Duivels 2,8 doelpunten per wedstrijd als ze daar spelen. Alleen voor 1,6 punten…

Nederland verslagen met 3 doelpunten thuis? 39 jaar geleden

Een thuiszege op Nederland met minimaal drie doelpunten is een prestatie die sinds 1983 niet meer is behaald. Het kwam als een verrassing tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden, een 0-3 overwinning in Utrecht.

READ  Mathieu van der Boel donderdag aan de start van de gemengde reeks met Nederland