Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland krijgt in februari vier MQ-9 Reapers

Defensie voert deze reapers in februari uit (Photo credit NL Defensie)

Nederland ontvangt in februari vier MQ-9 Reapers.

De Nederlandse Defensie zal de vier MQ-9 Reapers, besteld in 2018, in februari afleveren. Het systeem wordt momenteel getest op Hato Airport in Curaçao in het Caribisch gebied. “Dit komt door het gunstige weer en de aanwezigheid van luchtruim”, verklaarde de Nederlandse verdediging. De Reaper wordt in deze testfase ook ingezet voor beveiligingsdoeleinden voor onderzoek of bewaking op verzoek van civiele autoriteiten. Het verwijst naar samenwerking met de Verenigde Staten op het gebied van drugsbestrijding.

Eerste Nederlandse MQ-9 Reaper Was uit General Atomics Aeronautical Systems Inc. in juli 2021. (GA-ASI) Fabrieken. Afgelopen september zorgde Luchtmacht in samenwerking met de Royal Air Force-basis in Washington voor de eerste lanceringsvlucht vanuit het Verenigd Koninkrijk naar het Nederlandse luchtruim. De vlucht van de Reaper werd uitgevoerd onder leiding van het Nieuw-Milligen Flight Operations Control Station (AOCS).

De Dutch Reaper zal worden ingezet voor surveillance en inlichtingenvergaring. Ze zullen niet gewapend zijn. “Het viel ons toen gewoon op. De apparaten hiervoor zijn technisch voorbereid. Vanwege het belang van doorontwikkeling en operationele waardetoevoeging onderzoekt het ministerie van Defensie de wapens van de organisatie., legt de Nederlandse beveiliging uit op het apparaat dat aan het apparaat is gewijd op haar website. In België zou een gelijkaardige discussie kunnen ontstaan.

Vier MQ-9 Reaper-systemen zullen worden bediend door het 306 Squadron op de vliegbasis Liverton. De laatste werd in 2010 ingeslapen voordat hij in september 2018 opnieuw werd geactiveerd om zich voor te bereiden op de receptie van de Reaper. Het zal medio 2023 volledig operationeel zijn met deze nieuwe mogelijkheid.

READ  Er is nog geen nieuwe regering in Nederland en het record is gebroken

In augustus 2020 zal de Belgische vliegtuigcomponent Gedaan Vier MQ-9B SkyGuardian-acquisities. De bouw van de Belgische drones zal plaatsvinden in Powai, Californië, en zal tegen 31 maart 2024 voltooid zijn. De leveringen zullen plaatsvinden in 2023 en 2024. De component Lucht streeft naar operationele capaciteit in 2025.