Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Klimaatactivisten nemen luchthaven in beslag om te voorkomen dat privéjets opstijgen

Nederland: Klimaatactivisten nemen luchthaven in beslag om te voorkomen dat privéjets opstijgen

Milieuactivisten van Greenpeace en Extinction Rebellion bezetten de luchthaven Schiphol in Amsterdam (Nederland) om te voorkomen dat privéjets opstijgen. Met medeplichtigheid van de overheid veroordelen ze de vervuiling die deze apparaten veroorzaken.

Nieuwe schokkende actie van Extinction Rebellion en Greenpeace. Twee bewegingen die gespecialiseerd zijn in de strijd om het klimaat te redden bezetten de luchthaven Schiphol bij Amsterdam in Nederland. Het doel was om te voorkomen dat privéjets zouden opstijgen.

“We hebben hier geprotesteerd omdat luchtvaartonrecht zo pijnlijk is. Bijna de helft van de Nederlanders vliegt nooit. Slechts 8% steelt ongewoon hoog”, veroordeelde Greenpeace Nederland. Hun website.

Op foto’s en video’s die op sociale netwerken zijn geplaatst, kunnen we activisten zien die witte topjes of geel ondergoed dragen op fietsen op het asfalt van de luchthaven. Ze lopen dan richting een vliegtuig om voor de wielen te gaan zitten, waardoor het niet opstijgt.

“Onze hele toekomst staat op het spel. Is dat eerlijk? Nee! Daarom roepen we vandaag: Ren van de baan, idioot!” Hij legde in zijn persbericht uit dat volgens hen “de regering dit toestaat”.

Ze veroordelen de vervuiling veroorzaakt door deze luchttoestellen, voornamelijk voor korteafstandsvluchten naar Brussel (België) of Parijs. “We hebben minder vliegtuigen nodig, meer treinen en een verbod op privéjets en korte vluchten.”

Volgens lokale media bezetten de activisten het vliegveld om hun leuzen te verhogen. Maar de vlucht werd niet als vertraagd gemeld.

In Nederland vielen drie milieuactivisten Johannes Vermeers ‘Het meisje met de parel’ aan, te zien in het Mauritshuis Museum in Den Haag. Twee van hen werden veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf, waarvan één voorwaardelijk.

READ  Varkens voorkomen dat vliegtuigen in botsing komen met vogels