Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland is gestopt met het gebruik van het Astrogeneca-vaccin voor mensen onder de 60 jaar

(Verfijning voor extra abonnees)

Dossierfoto: 18 maart 2021 Een medisch medewerker produceert het Govit-19-vaccin uit Oxford / Astrogeneka in een vaccinatiecentrum in Antwerpen, België. REUTERS / Yves Herman / File Photo

AMSTERDAM (Reuters) – Nederland heeft vrijdag het Astrogeneca Covit-19-vaccin voor mensen onder de 60 geschorst na de dood van een vrouw, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Als gevolg van dit besluit vervallen ongeveer 10.000 geplande afspraken voor vaccins, meldt persbureau ANP.

Het ministerie van Volksgezondheid zei in een verklaring dat het besluit is genomen na besprekingen met het nieuwe rapport van de drugwaakhond Lorepin en gezondheidsfunctionarissen.

AstraZeneca zei dat het zou werken met Nederlandse ambtenaren als ze vragen hadden.

“Ambtenaren in het VK, de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie hebben besloten dat de voordelen van het gebruik van ons vaccin om mensen tegen dit dodelijke virus te beschermen, aanzienlijk groter zouden kunnen zijn dan de risico’s voor alle volwassenen.”

Het Nederlandse bureau Loreb, dat de bijwerkingen van het medicijn monitort, zei vrijdag vijf meldingen te hebben gekregen van uitgebreide trombose met een laag aantal bloedplaatjes, waaronder een vrouw die stierf na vaccinatie met het astrogenica-vaccin.

Loreb zei dat de gebeurtenissen 7 tot 10 dagen na vaccinatie plaatsvonden.

“Dit zijn vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Drie patiënten hadden uitgebreide longembolie. Eén stierf en één kreeg een hersenbloeding.

Ongeveer 400.000 mensen in Nederland werden in deze periode ingeënt met AstraZeneca, en die rapporten waren “vergelijkbaar met andere rapporten in Europa”, zei Loreb.

Een dag nadat Duitsland stopte met het gebruik van het vaccin voor mensen onder de 60 jaar, werd het overlijden van een vrouw tussen de 25 en 65 jaar in Nederland aangekondigd door het AstraZeneca-vaccin.

READ  Politiek drama kost tijd in Nederland | ஒடி

In totaal zijn in Nederland ongeveer 1,2 miljoen gevallen van het coronavirus en meer dan 16.500 doden gemeld.

Verslag van Anthony Deutsch en Toby Sterling; Aanvullend rapport door Michael Holden; Bewerken door Angus Maxwan