Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een deel van het ongerepte regenwoud is in 2020 verloren gegaan aan Nederland

Een deel van het ongerepte regenwoud is in 2020 verloren gegaan aan Nederland

De vernietiging van tropische regenwouden tijdens de Kovit-19-epidemie versnelde toen de wereld in 2020 een deel van de maagdelijke regenwouden van Nederland verloor.

Volgens een nieuw rapport van Global Forest Watch is het verlies aan primair bos dit jaar naar schatting 12% hoger dan in 2019.

Het eerste wordt beschouwd als een oud tropisch bos, waarvan wordt aangenomen dat het veel koolstof bevat en rijk is aan biodiversiteit.

Gegevens van de Universiteit van Maryland laten zien dat de tropen bijna 12,2 miljoen verloren hebben Ha van Houten omslag Afgelopen jaar.

Boombedekking is een plant die in alle zaaddichtheden tot een hoogte van meer dan vijf meter groeit.

De CO2-uitstoot van dit verlies is gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 570 miljoen voertuigen, wat meer is dan het dubbele van het aantal auto’s op Amerikaanse wegen, aldus het rapport.

Wetenschappers schatten dat Braziliƫ tegen 2020 de grootste jaarlijkse ontbossing zal hebben van 1,7 miljoen hectare.

Dit is drie keer meer dan het tweede land, de Democratische Republiek Congo.

Als je dit verhaal leuk vond, kun je je aanmelden voor onze wekelijkse e-mail Energie Live Nieuws – Als u meer wilt weten over de reis naar netto nul in 2050, kunt u zich aanmelden Het toekomstige netto is nul Nieuwsbrief.

READ  Air France-KLM: Nederland stimuleert herkapitalisatie