Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse Matsa-fabriek presenteert Pesachvuurwerk aan 35.000 schoolkinderen

De Nederlandse Matsa-fabriek presenteert Pesachvuurwerk aan 35.000 schoolkinderen

AMSTERDAM (JDA) – Als onderdeel van de bijna 50-jarige traditie van de bakkerij kregen ongeveer 35.000 schoolkinderen in Nederland gratis matten van de enige mattenfabriek van het land.

Hollandia Matsus, een bedrijf met ongeveer 20 werknemers, waarvan de eigenaren geen Joden zijn, nodigde scholen uit het hele land uit om hun producten naar het hoofdkantoor van hun studenten in Enshôde, 110 kilometer ten oosten van Amsterdam, te brengen, meldde RTV Ost woensdag.

Elke student kreeg twee stukken toegewezen – ongeveer 70.000 matten.

Ontvang de tijden van de dagelijkse editie van Israël per e-mail en mis nooit onze beste verhalen

De distributie van het Pascha aan scholen begon in 1962, toen de fabriek nog in handen was van de familie Woodstra, de laatste Joodse eigenaren van de fabriek. Zij verkochten de fabriek in 2004 aan de huidige eigenaren, Peter Hayes en Udo Karsemijer.

Woodstrauss richtte in de jaren dertig Nederland op, met duizenden joden die in Enshset woonden, het voormalige centrum van de textielindustrie, van wie velen nazi-Duitsland ontvluchtten.

Matsas is een huishoudelijk artikel dat het hele jaar door in Nederland wordt geconsumeerd, met een goed geïntegreerde joodse minderheid die al eeuwen bestaat. Hollandia was een van de eerste grote bakkerijen die na de Tweede Wereldoorlog openging. Dit verhoogde de populariteit in Nederland.

De meeste mozzarella’s van Hollandia zijn niet gecertificeerd als koosjer, maar de fabriek maakt ook koosjer gecertificeerde mozzarella, speciaal voor het Pascha, en voor Joodse klanten een handgemaakte variant van Shmura-matten die onder strikte voorwaarden worden gemaakt.

READ  Er rijdt zes maanden geen directe Eurostar tussen Londen en Nederland

Ik ben er trots op om voor de Times of Israel te werken

Ik zeg je de waarheid: het leven hier in Israël is niet altijd gemakkelijk. Maar het is ook vol schoonheid en betekenis.

Om het probleem van deze buitengewone plek vast te leggen, ben ik er trots op om in de Times of Israel te werken met mijn collega’s die hun hele werkdag hun hart uitstorten.

Ik geloof dat ons verslag de belangrijke toon van eerlijkheid en waardigheid zet die nodig is om te begrijpen wat er werkelijk gaande is in Israël. Het kost veel tijd, inzet en hard werk van ons team om dit goed te krijgen.

Uw steun door lidmaatschap The Times of Israel Community, Helpt ons om ons werk voort te zetten. Wil je vandaag lid worden van onze community?

Bedankt,

Sarah Duttil Singer, redacteur nieuwe media

Word lid van de Times of Israel-gemeenschap

Sluit je aan bij onze gemeenschap

Al lid? Log in om dit niet meer te bekijken

Jij bent serieus. Wij waarderen het!

Daarom komen we elke dag naar ons werk – om kritische lezers zoals jij te voorzien van boeiende informatie over Israël en de Joodse wereld.

Dus nu hebben we een verzoek​ In tegenstelling tot andere nieuwsorganisaties plaatsen wij geen tolmuur. Maar omdat de krant die we maken duur is, nodigen we vooraanstaande lezers van de Times of Israel uit om ons werk te steunen door lid te worden The Times of Israel Community

READ  Israël-Gaza: Een minuut stilte vóór Nederland

Tot $ 6 per maand kan ons kwaliteitsmagazine helpen ondersteunen terwijl we de Times of Israel bewonderen RECLAMEVRIJEvenals toegang tot exclusieve inhoud die alleen beschikbaar is voor leden van de Times of Israel-gemeenschap.

Sluit je aan bij onze gemeenschap

Sluit je aan bij onze gemeenschap

Al lid? Log in om dit niet meer te bekijken